fbpx

Nizki standardi v razmerju so veliko večji problem kot visoki

Foto: envato

Če ste samski, se vam je verjetno že večkrat zgodilo, da vas je kdo vprašal, če imate partnerja oz. partnerko, in ko ste dejali, da ga nimate, je bil odgovor, da ste preveč izbirčni, kajne?

Težava nastane, ko ima nekdo pri 30 letih enaka merila kot, ko je bil najstnik. Vam je dovolj, da z nekom nimata nobene skupne točke, všeč vam je le, da posluša isto glasbo? Verjetno ne.

Ko odrastete, se standardi spremenijo. Začnete razmišljati, ali si delita isto versko, politična prepričanje, o vzgoji, ali je sposoben spremeniti svoje mnenje, ali dela na sebi, ali ima željo po izboljšanju.

Veliko manj pomembno vam je, kaj posluša, ali je čeden in kakšne barve oči ima.

Seveda so to prve stvari, ki nas pri neki osebi pritegnejo, a ko zmenki napredujejo, se ne bojite več postavljati težkih vprašanj ali izražati svojega mnenja.

Če imata na nekatere stvari zelo različne poglede, je bolje, da prekinete vse stike, preden se navežete.

Ne bodi žalostna, verjemi vase. Foto: Cottonbro / Pexels

Marsikdaj spoznate osebo šele, ko se z njo spustite v razmerje. To je normalno, a tudi obdobje spoznavanja ne sme trajati predolgo. O resnih stvareh se morata pogovoriti čim prej, če si želita resne zveze.

Visoki standardi niso zato, ker bi bili izbirčni, ampak, da izločijo osebe, s katerimi niste na isti valovni dolžini.

Bolje je, da ste sami kakor z nekom, samo zato, da ne bi bili sami. To ni samo izguba časa, ampak tudi življenja.

Čisto ok je, če ste sami, ker ste si lahko zelo dobra družba. Oseba mora izpolnjevati vaše kriterije in vi morate izpolnjevati njegove kriterije, da se lahko spustita v razmerje.

Ne zadovoljite se z manj od tistega, kar si zaslužite, in tudi od tistega, kar si dajete.

Če ima nekdo nizka merila, misli, da si ne zasluži nečesa boljšega, sploh ne ve, koliko si zasluži.

Imej najvišje realne standarde. Foto: Maria Verkhoturtseva / Pexels

Imejte visoke standarde, ker si želite kvaliteten odnos, partnerja, s katerim lahko osebnostno rastete, s katerim se podpirata pri uresničevanju lastnih in skupnih sanj.

Nekaj drugega pa je, če so standardi nerealno visoki. Takrat se za temi standardi skriva strah, da boste prizadeti, zato si jih postavite tako visoko, saj veste, da jih nihče ne bo nikoli dosegel.

Radi se imejte, cenite se in življenje vam bo hvaležno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!