fbpx

5 znakov, da bivšega partnerja še niste preboleli

Foto: Pixabay / Pexels

Razhod velja za eno najtežjih življenjskih preizkušenj. Povsem normalno je, da po njem potrebujete nekaj časa, da se znova sestavite in pripravite na izzive, ki vas v življenju še čakajo. Strokovnjaki svetujejo, da pred začetkom nove zveze poskrbite, da ste bivšega partnerja preboleli- le tako boste lahko novo osebo spustili v svoje srce. Da bi vedeli, če vam je to že uspelo, smo za vas pripravili 5 znakov, ki kažejo, da bivšega razmerja še niste popolnoma preboleli.

1. Konstantno govorite o njem

Povsem normalno je, da se od časa do časa spomnite na bivšega partnerja in trenutke, ki sta jih preživela skupaj. Vendar pa nikakor ni dober znak, če občutite potrebo, da bi ga omenjali kar naprej in vas nanj spomni vsaka malenkost. Seveda ni nič narobe, če se takrat izpoveste najbližjim, vendar pa to kaže, da morda še ni pravi čas, da bi se spustili v novo razmerje.

So vaše misli polne spominov nanj? Foto: Anastasia Shuraeva / Pexels

2. Še vedno poskušate vzpostaviti stik

Da, težko je, ko odide oseba, s katero smo načrtovali skupno prihodnost. Pa vendar: če ste prišli do spoznanja, da je bila vajina zveza preveč toksična, da se vajini cilji preveč razlikujejo ali pa vam je oseba z dejanji pokazala, da ni prava za vas, potem vam svetujemo, da se kljub srčni bolečini ustavite– takrat namesto bivšega partnerja raje pokličite prijateljico.
Enako velja, če vam je oseba dala vedeti, da si zveze z vami ne želi: s konstantnimi klici boste situacijo le še poslabšali.

3. Spremljate njegova socialna omrežja

Vsi lahko priznamo, da nas je že kdaj zaneslo na socialna omrežja oseb, ki jih v našem življenju več ni. Pa vendar: problem nastane, če profil bivšega preverjate kar naprej in točno veste, kam hodi, s kom se druži itd. Ne le, da ga boste na tak način le težko pozabili, ampak se lahko tudi zgodi, da boste naleteli na nekaj, kar vas bo še bolj prizadelo.
Zato se potrudite, da se boste osredotočili na osebno rast in preteklost pustili za seboj.

Preverjanje socialnih omrežij vas lahko še bolj prizadene oto: Ira Dulger / Pexels

4. Spomine na zvezo skrbno hranite

Ne, po koncu zveze vam daril in predmetov, ki vas spominjajo na bivšega partnerja, ni treba zavreči. Vendar pa je najbolje, da jih pospravite v posebno škatlo, ki jo nato shranite izven svojega vidnega polja– če boste svoj čas zapravljali s pregledovanjem skupnih fotografij in spominkov, bo vaše prebolevanje težje. Namesto tega se poskusite čimbolj zaposliti: lotite se najljubših hobijev, se povežite s starimi prijatelji itd.

5. Poskušate ga narediti ljubosumnega

Ali želite po koncu zveze bivšemu partnerju dokazati, da ste brez njega veliko srečnejši? To je povsem normalna čustvena reakcija, ki pa vam je ni treba pretvoriti v realnost. Nikakor ne svetujemo, da se takoj odpravite na zmenek z novo osebo in poskrbite, da vaš bivši to opazi– ne le, da to ne bi bilo pravično do vašega novega izbranca, ampak tudi ne bi vodilo do rezultata, ki si ga želite.

Zapomnite si, da se je razmerje končalo z razlogom in da je najboljše, kar lahko storite, da bivšemu partnerju pustite, da vas preboli in da se na prebolevanje osredotočite tudi sami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!