fbpx

Japonska bananina dieta: za zajtrk le banana in voda

Foto: envato

Mnogi od nas radi jemo banane zjutraj in ob katerem koli drugem času dneva. Vendar pa so japonski znanstveniki izvedli vrsto študij in ugotovili, da uživanje banan za zajtrk ni le zdravo, ampak tudi pomaga, da se znebite prekomerne teže.

Japonski zdravnik Hitoshi Watanabe z javnostjo delil lastno izkušnjo hujšanja.

Zgodba se začne z dejstvom, da je sam Watanabe dolgo časa poskušal shujšati, vendar neuspešno. Sčasoma je prišel do dejstva, da se ni začel zanašati na različne diete, temveč na znanstvena spoznanja. Skupaj s svojo ženo Suliko, ki je delala kot farmacevtka, je razvil metodo hujšanja.

Prišla sta do preproste ugotovitve, da pomaga sveža banana in kozarec vode za zajtrk.

Hitoshi Watanabe pravi, da kombinacija banan z vodo sobne temperature vodi do pospeševanja metabolizma, zato lahko oseba, ki se drži te diete, za kosilo in večerjo poje, kar hoče, a bo vseeno izgubila odvečne kilograme.

Banane vsebujejo veliko škroba, zaradi katerega se ljudje počutijo siti. Posledično je proces izgorevanja maščob intenzivnejši. Topla voda izboljša prebavo in zmanjša občutek lakote. Zajtrk je bil sestavljen samo iz banan in vode.

Banane in topla voda sta idealna kombinacija. Foto: Pexels / Pixabay

V bananini dieti je banana glavni in pogosto edini izdelek, ki ga lahko jeste za zajtrk. Pojeste lahko eno veliko banano ali več manjših, nikakor pa se ne prenajedajte in ne napolnite želodca. Banane morajo biti nujno sveže.

Če pa to ne pomaga in sadje ne more potešiti vaše lakote, po zajtrku počakajte 15-30 minut in zaužijte ovsene kosmiče ali riž. Vendar ne pozabite, da energijska vrednost tega drugega zajtrka ne sme presegati 200 kalorij.

Pri vseh ostalih obrokih lahko uživate v svojem običajnem dnevnem jedilniku, vendar je priporočljivo upoštevati nekaj preprostih pravil, ki vam bodo pomagala pri hujšanju.

Ne smete se prenajedati.

Poskusite večerjati najpozneje ob 20. uri, optimalen čas je okoli 18. ure. Če po zgodnji večerji začutite lakoto, si lahko čez nekaj časa (vendar najkasneje dve uri pred spanjem) privoščite prigrizek s sadjem.

Shujšajte na enostaven način. Foto: Diana Polekhina / Unsplash

Za kosilo in večerjo iz svojega jedilnika izključite sladice. Če si želite nekaj sladkega, si lahko privoščite kakšno poslastico kot ločen prigrizek okoli ene ure popoldne.

Pijte veliko vode in drugih tekočin. Voda mora biti topla in bolje jo je piti v majhnih požirkih. Po jedi je priporočljivo piti samo vodo. V intervalih med obroki lahko pijete čaj, kavo, sok. Občasno je dovoljen tudi alkohol.

Ne kupujte preveč mehkih ali črnih banan, saj vsebujejo malo koristnih snovi in ​​veliko elementov v sledovih, ki jih telo slabo absorbira. Če nimate izbire, vzemite zelene banane.

Preden začnete s katero koli dieto, se posvetujte s svojim zdravnikom ali nutricionistom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!