Nizozemci svojo državo Trumpu predstavili v njegovem slogu in nasmejali svet

Nizozemska satira za Donalda Trumpa

''Zavedamo se, da je bolje, da se razumemo, zato smo se odločili, da mu predstavimo našo deželo, in to na način, ki mu bo verjetno všeč,'' začno v nizozemski satirični oddaji Zondag met Lubach, ki je posnela zabaven video, namenjen 45. predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. V njem mu Nizozemsko predstavijo v njegovem slogu, z njegovo retoriko in izrazoslovjem ter se med drugim pohvalijo, da so med Nizozemsko in Mehiko ''postavili'' ocean.

Nizozemska satirična oddaja Zondag met Lubach je v imenu nizozemske vlade posnela prispevek o svoji državi, ki je bil namenjen Donaldu Trumpu. Pri predstaviti so uporabljali njegovo retoriko ter si sposodili številne njegove fraze in slog izražanja. Zato ni presenetljivo, da se posnetek začne s stavkom, da ”bo to izjemen video” in nadaljuje s hvalospevom države. Med drugim se pohvalijo, da so med svojo državo in Mehiko ”postavili” ocean, nemščino pa obtožijo, da gre za lažen jezik.

PREBERITE ŠE: Tako je videti Ovalna pisarna, potem ko se je vanjo vselil Donald Trump

Je lahko Nizozemska na drugem mestu, Nizozemci skromno prosijo Trumpa?
”Je lahko Nizozemska na drugem mestu?” Nizozemci skromno prosijo Trumpa.

Za konec v tej satiri Donalda Trumpa, ki je na inavguraciji dejal, da bo od tega trenutka naprej Amerika na prvem mestu, skromno prosijo, ali je lahko Nizozemska potem vsaj na drugem.

Dodatne Informacije

Več o satirični oddaji:
vpro.nl

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!