Snoepjes zijn moeilijk te weerstaan, vooral in de zomer, wanneer er veel seizoensfruit beschikbaar is, dat je in diverse zoetigheden kunt verwerken. Hier zijn drie recepten om je maag tevreden te stellen.
1. Ledene lučke
POTREBUJETE (od 8 do 10 lučk):
- 500 g svežega (sezonskega) sadja
- 1 citroen
- 80 g agavesiroop
VOORBEREIDING:
V mešalniku zmešajte vse sestavine, da dobite tekočo maso. Če je mešanica pregosta, dodajte žlico vode. Zmes vlijte v sladoledne kalupe, v sredino vsakega pa postavite leseno palico. Sladico pustite stati tri ure, da zamrzne. V zamrzovalniku ledene lučke lahko hranite 14 dni.
2. Čokoladne kroglice
POTREBUJETE (30 kroglic):
- 6 žlic kremnega sira (sobna temperatura)
- 375 g stopljene bele čokolade
- 200 g drobtin sladkorja in piškotkov
VOORBEREIDING:
V mešalniku zmešajte piškote, da dobite fino maso, nato dodajte kremni sir in maso dobro zmešajte. Mešanica se mora med stiskanjem držati skupaj. Oblikujte kroglice in jih potopite v belo čokolado. V hladilniku jih pustite stati, dokler niso pripravljene. Čokoladne kroglice lahko tudi okrasite.
3. SLADICA IZ OREO PIŠKOTOV
JIJ HEBT NODIG:
- 40 oreo piškotov
- 227 gramov neslanega masla
- 375 gramov sladkorja v prahu
- 2 eetlepels melk
- 1 eetlepel vanille-extract
VOORBEREIDING:
V mešalniku sesekljajte 30 oreo piškotov, nato v zmes dodajte polovico zmehčanega masla in vse skupaj zmešajte. Nastalo maso vlijte v pekač velikosti 9 x 9 cm in jo oblikujete glede na njegovo obliko. Medtem ko osnova v pekaču počiva, v mešalniku združite sladkor v prahu, preostalo polovico masla, mleko in vaniljev ekstrakt. Po treh minutah mešanja v maso dodajte z rokami zdrobljene preostale (10) oreo piškote in jih z žlico na rahlo vmešajte v maso. Nastalo zmes premažite po osnovi v pekaču in pustite sladico iz oreo piškotov stati v hladilniku.