3 poletne sladice, za katere ne potrebuješ pečice

Sladica iz oreo piškotov.

Sladicam se težko upremo, še posebej v poletnem času, ko je na voljo zelo veliko sezonskega sadja, ki ga lahko izkoristite v različnih sladkarijah. Tu so trije recepti, s katerimi boste zadovoljili svoj želodec.

1. Ledene lučke

Sladoledne lučke.
Sladoledne lučke.

POTREBUJETE (od 8 do 10 lučk):

  • 500 g svežega (sezonskega) sadja
  • 1 limono
  • 80 g agavinega sirupa

PRIPRAVA:

V mešalniku zmešajte vse sestavine, da dobite tekočo maso. Če je mešanica pregosta, dodajte žlico vode. Zmes vlijte v sladoledne kalupe, v sredino vsakega pa postavite leseno palico. Sladico pustite stati tri ure, da zamrzne. V zamrzovalniku ledene lučke lahko hranite 14 dni.

2. Čokoladne kroglice

Kroglice.
Kroglice.

POTREBUJETE (30 kroglic):

  • 6 žlic kremnega sira (sobna temperatura)
  • 375 g stopljene bele čokolade
  • 200 g drobtin sladkorja in piškotkov

PRIPRAVA:

V mešalniku zmešajte piškote, da dobite fino maso, nato dodajte kremni sir in maso dobro zmešajte. Mešanica se mora med stiskanjem držati skupaj. Oblikujte kroglice in jih potopite v belo čokolado. V hladilniku jih pustite stati, dokler niso pripravljene. Čokoladne kroglice lahko tudi okrasite.

3. SLADICA IZ OREO PIŠKOTOV

Sladica iz oreo piškotov.
Sladica iz oreo piškotov.

POTREBUJETE:

  • 40 oreo piškotov
  • 227 gramov neslanega masla
  • 375 gramov sladkorja v prahu
  • 2 žlici mleka
  • 1 žlica vaniljevega ekstrakta

PRIPRAVA:

V mešalniku sesekljajte 30 oreo piškotov, nato v zmes dodajte polovico zmehčanega masla in vse skupaj zmešajte. Nastalo maso vlijte v pekač velikosti 9 x 9 cm in jo oblikujete glede na njegovo obliko. Medtem ko osnova v pekaču počiva, v mešalniku združite sladkor v prahu, preostalo polovico masla, mleko in vaniljev ekstrakt. Po treh minutah mešanja v maso dodajte z rokami zdrobljene preostale (10) oreo piškote in jih z žlico na rahlo vmešajte v maso. Nastalo zmes premažite po osnovi v pekaču in pustite sladico iz oreo piškotov stati v hladilniku.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Restavracija Hiša Ančka: izvrstna kulinarika, izvirne pice in vrhunska vina