Pannenkoeken zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht en er is niemand die er niet van geniet! Om dit gerecht een beetje aan te passen aan de herfst, voegen we er deze keer pompoen en kaneel aan toe!
Edinstvena sestava teh palačink – buča in cimet – bo poskrbela, da bodo te palačinke ne samo okusne, ampak tudi zdrave. Medtem ko je buča polna vlaknin in beta karotena, je cimet bogat z vitamini B6, K in E ter minerali, kot so magnezij, kalij, cink in baker.
Ingrediënten
- 300 g meel
- 2 žlički peclinega praška
- 2 theelepels kaneel
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreška
- 1/4 čajne žličke mletega suhega ingverja
- 1/2 theelepel zout
- 100 g pečene buče
- 400 ml melk
- 2 eieren
- zout
- Ahornsiroop
- orehi (pekan ali navadni)
Voorbereiding
V posodi zmešajte 200 ml mleka, jajca in pire iz pečene buče. V ločeni posodi zmešajte moko, pecilni prašek, cimet, muškatni orešek, ingver in sol. Mešanici iz buč počasi dodajate suhe sestavine in hkrati vlivajte preostanek mleka, dokler ne dobite goste mešanice za palačinke. Palačinke pečite na segretem in naoljenem pekaču. Ko se na površin palačinke naredijo mehurčki, je čas, da jo obrnete. Plačinko nato pečemo še približno pol minute oziroma toliko časa, da dobi zlatorjavo barvo. Palačinke postrezite s sesekljanimi pekani ali orehi in prelijte z javorjevim sirupom.