fbpx

Als je liefhebt... vergeef je!

Liefde is de omhelzing van twee zielen die streven naar perfectie, maar elkaar aanvullen in hun imperfectie.

Vaša druga polovica je ena izmed redkih oseb, ki pozna vse strani vašega jaza. Ko ste utrujeni, tečni, jezni. Ko delate napake. Ste razburjeni. Navdušeni. Neznosni. Zapeljivi. Ima to srečo (in nesrečo), da je z vami ob vsakem dosežku in vsakem razočaranju.

Ko se ljubita, s tem sprejemata dejstvo, da stvari ne bodo vedno popolne. Da bodo prišli dnevi, ko se bosta prepirala, in dnevi, ko se sploh ne bosta razumela, temu se ne moreta izogniti. Ko z nekom preživite veliko časa, vas čakajo nesoglasja, ne glede na to, kako rada se imata.

Ker se ljubita, si odpustita vse malenkosti. Ko pride iz službe slabe volje in vam zabrusi nekaj neumestnega. Ko med večerjo molči, in čeprav želite vi nekaj povedati, raje molčite. Ko vam reče nekaj, kar vas prizadene, in se potem sprašuje, kaj je bilo to. Ko pokima, da se strinja z vami, a vas sploh ne posluša.

Ko ljubiš, ljubiš popolnoma.
Ko ljubiš, ljubiš popolnoma.

Ker se ljubita, jemljete opravičilo svoje druge polovice resno. Veste, da ko se vam opraviči, to misli. Veste, da se počuti grozno, ker ve, da čeprav je bila napaka majhna, vam je povzročila bolečino. Nikoli vam ne želi povzročiti bolečine. Želi si biti nekdo, ki vam izbriše solze, in ne nekdo, ki vam jih ustvarja.

Ker se ljubita, v sebi ne držita zamer. Odpuščata si. Nimata dolgih tihih dni in ignoriranja. Je oseba, ki ji oprostite vse, kar je storila, ker je samo človek, in ljudje delajo napake, so nepopolni. Odpuščate ji, ker veste, da vam bo tudi ona odpustila, ko boste vi naredili napako.

Ker se ljubita, se strinjata, da bosta odpravila vajine težave, in to takoj – ne bosta se spopadala z njimi, jih ignorirala in iskala zamer. Pogovorita se in dosežeta kompromise. In nihče od vaju ne naredi iste napake še enkrat. Ne želita početi stvari, ki vaju ranijo. Že enkrat je bilo preveč.

Ko ljubiš, mu oprostiš, vse majhne stvari, ker velike sploh ne obstajajo!
Ko ljubiš, mu oprostiš vse majhne stvari, ker velike sploh ne obstajajo!

Ker se ljubita, vama drug drugemu ne bo treba odpuščati velikih stvari, ker ni ničesar tako velikega, kar bi lahko kdorkoli izmed vaju naredil narobe. Ne bosta si dala razloga, da bi se razšla, da bi zapustila vajino ljubezen. Ne bosta storila ničesar nesprejemljivega ali neoprostljivega.

Ker se ljubita, poskušata postati najboljše različici – drug za drugega. Poskušata narediti vajin odnos iz dneva v dan močnejši, da bosta lažje premagala ovire, ko se bodo pojavile na vajini poti. Premagala jih bosta skupaj. Ker se si zaupata. Ker se ljubita!

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.