fbpx

Najbolj pričakovane nove serije 2019 (jesen/zima)

Vreme se bo ohladilo, na televizijskih ekranih pa se bo pošteno zagrelo. Katere so najbolj pričakovane nove serije 2019 te jeseni in zime in katere serije se vračajo z novo sezono?

Najbolj pričakovane nove serije 2019 za jesen in zimo bodo poskrbele, da se od ekranov pač ne bomo uspeli odlepiti. Pri HBO-ju obljubljajo, da bodo s serijo His Dark Materials zapolnili praznino v srcih oboževalcev serije Igre prestolov (na enak učinek stavijo pri Amazonu s serijo Carnival Row), to jesen pa bosta zaživeli tudi dve novi platformi, Disney+ En Apple+, ki stavita na zvezdniško zasedbo in aktualnost. Pa si poglejmo, katere so najbolj pričakovane nove serije 2019, ki na male ekrane prihajajo jeseni.

Carnival Row
Premiera: 30. avgust, Amazon


Serija bo navdušila predvsem ljubitelje fantazijskega sveta. Cara Delevigne bo zaigrala kot mitološko bitje, vila Vignette Stonemoss, ki pobegne iz svoje z vojno zaznamovane domovine v viktorijansko mesto, naseljeno z ljudmi, kjer se napetosti med mitološkimi priseljenci in ljudmi vsak dan bolj povečujejo. Vignette se v tem času poveže z detektivom Rycroftom Philostratom (igra ga Orlando Bloom), ki mora rešiti umor skrivnostni umor.

Prodigal Son
Premiera: 23. september, Fox


Greg Berlanti, producent serij Simpatije, Riverdale in Chilling Adventures of Sabrina, tokrat na male ekrane prinaša novo morilsko serijo. Michael Sheen igra Malcolm Brighta, enega najboljših kriminalnih psihologov daleč naokrog, ki s svojo zvito genialnostjo pomaga newyorški policiji, da rešuje zločine.

Stumptown
Premiera: 25. september, ABC


Serija temelji na seriji stripov o zasebni preiskovalki Dex Parios, sicer veteranki mornarice. Posvetila se bo tako biseksualnosti glavnega lika, kot tudi posttravmatski stresni motnji, s katero se Dex sooča. V glavni vlogi bomo sicer spremljali Cobie Smulders, ki smo si jo najbolj zapomnili po vlogi Robin v seriji Kako sem spoznal vajino mamo.

Evil
Premiera: 26. septembra, CBS

httpv://www.youtube.com/watch?v=CpB5t1ku–4
Avtorja kritiško hvaljene drame The Good Wife in njenega vrednega naslednika The Good Fight, se vračata s psihološko dramo Evil. Ta pripoveduje zgodbo o klinični psihologinji (Katja Herbes), ki moči združi z bodočim duhovnikom (Mike Colter), da bi skupaj raziskala morebitne čudeže in obsedenost ljudi s hudičem.

The Politician
Premiera: 27. september, Netflix


Občasno glasbena drama se osredotoča na bogatega najstnika z ambicijami, da postane predsednik ZDA. A pot do tja je še dolga. Najprej bo moral zmagati na volitva za predsednika študentskega sveta na svoji srednji šoli. Med drugim bosta v seriji zaigrali tudi Gwyneth Paltrow in Jessica Lange.

Back to Life
Premiera: 6. oktober, Showtime


V seriji spremljajo Miri (Daisy Haggard), ki se vrne v domači Kent, potem kot je 18 let preživela v zaporu. Vaščani je ne sprejmejo odprtih rok, tragika in drama pa nista le v tem, kako Miri poskuša na novo zaživeti, ampak tudi v ugotavljanju,kaj točno se je zgodilo v noči njene aretacije.

Batwoman
Premiera: 6. oktober, CW


Kate Kane (Ruby Rose), oborožena s strastjo do družbene pravičnosti in zagovarjanjem svojih stališč, se poda na ulice Gothama kot Batwoman, lezbijka in zelo usposobljena ulična borka, ki je pripravljena pokončati kriminal v mestu. Pri tem se mora boriti z lastnimi demoni.

The Morning Show
Premiera: še ni točnega datuma, Apple+


Jennifer Aniston in Reese Witherspoon sta koproducirali in zaigrali v seriji, ki se poda za zakulisje jutranje informativne oddaje. Po tem, ko Mitcha Kesslerja (Steve Carrell), priljubljenega voditelja in partnerja Alex Levy (Jennifer Aniston) pri jutranji oddaji obtožijo spolne neprimernosti, se Alex bori, da bi održala službo, pri tem pa se zaplete v bitko z Bradley Jackson (Reese Witherspoon), novinarko, ki bi rada zavzela Alexino mesto.

His Dark Materials
Premiera: še ni točnega datuma, HBO


Ta serija obljublja, da bo zapolnila praznino v srcih oboževalcev serije Igre prestolov. Gre za adapatacijo fantazijskih romanov Philipa Pullmana, ki jo bo oživila zvezdniška zasedba (James McAvoy, Ruth Wilson, Dafne Keene …) Dafne bo zaigrala kot Lyra, dekle, ki je v fantazijskem, a nevarnem svetu, ujeta v boj med verskimi fanatiki in znanstveniki.

The Witcher
Premiera: še ni točnega datuma, Netflix


Poljska fantazijska serija The Witcher je že dobila svojo superpriljubljeno video igrico, zdaj pa se bo preselila tudi na male ekrane. Henry Cavill bo zaigral kot heroj in lovec na pošasti Geralt of Rivia, pridružili se mu bosta še princesa po imenu Ciri in čarovnica po imenu Yennefer.

Serije, ki se v jeseni 2019 vračajo z novo sezono

Elite, Netflix, 6. september
Zgodbe Times Squara (The Deuce), HBO, 6. september
V koraku z družino Kardashian (Keeping Up with the Kardashians), E!, 8. september
Ameriška grozljivka: 1984 (American Horror Story: 1984), FX, 18. september
9-1-1, Fox, 23. september
The Good Doctor, ABC, 23. september
To smo mi (This is Us), NBC, 24. september
Talenti v belem (Grey’s Anatomy), ABC, 26. september
Kako se izmazati z umorom (How to Get Away With Murder), ABC, 26. september
The Good Place, NBC, 26. september
Transparent, Amazon, 27. september
Živi mrtveci (The Walking Dead), AMC, 6. oktober
Riverdale, CW, 9. oktober
Nadnaravno (Supernatural), CW, 10. oktober
Brez sramu (Shameless), Showtime, 3. november
The Crown, Netflix, 17. november
The Marvelous Mrs. Maisel, Amazon, 6. december

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.