Op zoek naar een snel en eenvoudig taartrecept? Mangocake zonder baksel of toegevoegde suiker is perfect voor iedereen die graag wil genieten van een exotische smaak, maar geen tijd heeft om de hele dag in de keuken te staan.
Mangova torta brez peke in dodanega sladkorja je hitro pripravljena presna sladica božanskega okusa. Torta z eksotičnim okusom vam bo zagotovo všeč, še bolj pa sama priprava, ki je otročje lahka.
LEES VERDER: Recept: Čokoladna kostanjeva torta brez peke
Mango je tropski sadež, poln vitaminov in mineralov, iz katerega lahko pripravimo slastne sladic. Da je temu res tako, prilagamo recept za mangovo torto brez peke in sladkorja, da se lahko prepričate ‘na lastne brbončice’.
Recept – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:
Sestavine – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:
Za osnovo
- 100 g datljev
- 200 g indijskih oreščkov
- 3 eetlepels kokosolie
Voor de vulling:
- 2 manga
- 50 g mletega kokosa
- 4 žlice kokosovega olja
- 2 žlički kardamoma
- agar (želatina)
Postopek priprave mangove torte brez peke in dodanega sladkorja:
Najprej se lotimo osnove, in sicer v mešalniku drobno nasekljamo oreščke, jim dodamo datlje in kokosovo olje ter premešamo. Razporedimo po tortnem modelu (premer 20 cm). Sledi priprava nadeva. V mešalniku zmešam kokos in 3 decilitre vode, dodamo nasekljan mango in kardamom ter zmešamo, da nastane gladka zmes. V decilitru vode raztopimo žlico agarja, premešamo in segrejemo. Ko se shladi, ga prilijemo k nadevu. Zmešamo in razporedimo po tortni osnovi, ki jo nato prestavimo v hladilnik, da se strdi. Torto okrasimo z desertnim prelivom (Sladki greh ipd.). Pa dober tek!