fbpx

Recept: mangový koláč bez pečenia alebo pridania cukru

Recept - mangova torta brez peke

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na koláč? Mangová torta bez pečenia a pridaného cukru je ako stvorená pre každého, kto by si rád doprial exotickú chuť, no nemá čas stráviť celý deň v kuchyni.

Mangova torta brez peke in dodanega sladkorja je hitro pripravljena presna sladica božanskega okusa. Torta z eksotičnim okusom vam bo zagotovo všeč, še bolj pa sama priprava, ki je otročje lahka.

ČÍTAJ VIAC: Recept: Čokoladna kostanjeva torta brez peke

Čas je za razvajanje brbončic.
Čas je za razvajanje brbončic.

Mango je tropski sadež, poln vitaminov in mineralov, iz katerega lahko pripravimo slastne sladic. Da je temu res tako, prilagamo recept za mangovo torto brez peke in sladkorja, da se lahko prepričate ‘na lastne brbončice’.

Recept – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:

Sestavine – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:
Za osnovo

  • 100 g datljev
  • 200 g indijskih oreščkov
  • 3 polievkové lyžice kokosového oleja

Na náplň:

  • 2 manga
  • 50 g mletega kokosa
  • 4 žlice kokosovega olja
  • 2 žlički kardamoma
  • agar (želatina)

Postopek priprave mangove torte brez peke in dodanega sladkorja:
Najprej se lotimo osnove, in sicer v mešalniku drobno nasekljamo oreščke, jim dodamo datlje in kokosovo olje ter premešamo. Razporedimo po tortnem modelu (premer 20 cm). Sledi priprava nadeva. V mešalniku zmešam kokos in 3 decilitre vode, dodamo nasekljan mango in kardamom ter zmešamo, da nastane gladka zmes. V decilitru vode raztopimo žlico agarja, premešamo in segrejemo. Ko se shladi, ga prilijemo k nadevu. Zmešamo in razporedimo po tortni osnovi, ki jo nato prestavimo v hladilnik, da se strdi. Torto okrasimo z desertnim prelivom (Sladki greh ipd.). Pa dober tek!

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.