fbpx

Recept: mangova torta brez peke in dodanega sladkorja

Recept - mangova torta brez peke

Iščete hiter in preprost recept za torto? Mangova torta brez peke in dodanega sladkorja je kot nalašč za vse, ki bi se radi posladkali z eksotičnim okusom, a se nimate časa cel dan smukati v kuhinji.

Mangova torta brez peke in dodanega sladkorja je hitro pripravljena presna sladica božanskega okusa. Torta z eksotičnim okusom vam bo zagotovo všeč, še bolj pa sama priprava, ki je otročje lahka.

PREBERITE ŠE: Recept: Čokoladna kostanjeva torta brez peke

Čas je za razvajanje brbončic.
Čas je za razvajanje brbončic.

Mango je tropski sadež, poln vitaminov in mineralov, iz katerega lahko pripravimo slastne sladic. Da je temu res tako, prilagamo recept za mangovo torto brez peke in sladkorja, da se lahko prepričate ‘na lastne brbončice’.

Recept – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:

Sestavine – mangova torta brez peke in dodanega sladkorja:
Za osnovo

  • 100 g datljev
  • 200 g indijskih oreščkov
  • 3 žlice kokosovega olja

Za nadev:

  • 2 manga
  • 50 g mletega kokosa
  • 4 žlice kokosovega olja
  • 2 žlički kardamoma
  • agar (želatina)

Postopek priprave mangove torte brez peke in dodanega sladkorja:
Najprej se lotimo osnove, in sicer v mešalniku drobno nasekljamo oreščke, jim dodamo datlje in kokosovo olje ter premešamo. Razporedimo po tortnem modelu (premer 20 cm). Sledi priprava nadeva. V mešalniku zmešam kokos in 3 decilitre vode, dodamo nasekljan mango in kardamom ter zmešamo, da nastane gladka zmes. V decilitru vode raztopimo žlico agarja, premešamo in segrejemo. Ko se shladi, ga prilijemo k nadevu. Zmešamo in razporedimo po tortni osnovi, ki jo nato prestavimo v hladilnik, da se strdi. Torto okrasimo z desertnim prelivom (Sladki greh ipd.). Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.