fbpx

Een recept om te verwennen: een goddelijke tiramisu cheesecake die niet gebakken hoeft te worden

Als je van tiramisu houdt, dan zul je deze geweldige tiramisu-cheesecake ook geweldig vinden! Het combineert al jouw favoriete tiramisu smaken, alleen is deze versie veel makkelijker te bereiden.

Priljubljena italijanska sladica je dobila novo različico: tiramisu cheesecake, kot ga je pripravil The Cooking Foodie! Poglejte si, kako pripravite to večno italijansko sladico na nekoliko drugačen način. Pa veliko užitkov v sladkanju.

Tiramisu cheesecake (Foto: YouTube printscreen The Cooking Foodie)
Tiramisu cheesecake (Foto: YouTube printscreen The Cooking Foodie)

Ingrediënten

Voor de stichting

  • 170 g piškotov za tiramisu (savoiardi)
  • 75 g stopljenega masla
  • 1 čajna žlička kakava
  • 1/2 čajne žličke kave (v prahu)

Voor de crème

  • 500 g mascarponekaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 ml smetane
  • 360 ml skuhane kave
  • 8 g želatine v prahu + 40 ml vode
  • piškoti za tiramisu (savoiardi)
  • kakav za potresanje

Voorbereiding

V multipraktirku (ali v neprodušno zaprti vrečki) zdrobite piškote za tiramisu s kavo in kakavom. Dodajte stopljeno maslo in mešajte tako dolgo, da se sestavine med seboj dobro premešajo. Podlago razporedite po 20 cm pekaču. Postavite v hladilnik.

V manjši posodici zmešajte želatino v prahu in vodo. Pustite 10 minut, da se napihne.

Vročo kavo prelijte v večjo plitko posodo in postavite na stran, da se ohladi.

V večji skledi zmešajte mascarpone, vaniljev ekstrakt in sladkor v prahu, da nastane gladka in mehka masa. V ločeni posodobi stepite smetano. Postopoma jo dodajajte v mešanico z mascarponom.

Želatino postavite za 15 minut v mikrovalovko. Ko jo vzamete ven, ji dodajte nekaj žličk mešanice z marscarponom in mešajte, da nastane enotna masa. Zdaj vse to vmešajte nazaj v kremo in mešajte tako dolgo, da se vse lepo združi.

Polovico kreme nanesite na podlago. Na to dodajte eno plast piškotov za tiramisu, ki ste jih pomočili v hladno kavo za 1 do 2 sekundi. Na to dodajte še eno plast kreme in enakomerno razmažite. Postavite v hladilnik čez noč ali za vsaj 6 ur.

Tik pred serviranjem potresite s kakavom. Pa sladek dober tek!

Pripravo božanskega tiramisu cheesecake-a si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku!

Meer informatie

Omslagfoto
The Cooking Foodie (YT printscreen)

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.