fbpx

Onaangetast door licht: deze wijn wordt gemaakt en geproefd in TOTAAL donker

Onaangetast door licht: deze wijn wordt gemaakt en geproefd in TOTAAL donker

Dnevna in umetna svetloba naj bi vplivali na okus vina, ugotavljajo študije ..., zato so pri Radgonskih goricah spomnili, da bi ustvarili edinstveno peneče vino Untouched by Light, ki je narejeno v popolni temi. Je res, da se najboljše stvari dogajajo v temi?

Radgonske gorice, ki so ta teden predstavile peneče pivo Onaangetast door licht, so pri izdelavi svoje edinstvene blagove znamke združili moči z znanstvenico Ann C. Noble – ta je namreč ugotovila, da naj bi izpostavljenost vina dnevni svetlobi ali umetni osvetlitvi privedla do spremenjenega okusa. Zmanjšala naj bi se se intenzivnost arome citrusov En povečala intenzivnost arom “kuhanega zelja ali mokrega psa”. Zato so se pri Radgonskih goricah pogumno podali v temo in v njej pripravili Onaangetast door licht.

Peneče vino je narejeno iz ravno prav zelenega grozdja chardonnay, pobranega ponoči, in starano v kleteh v popolni temi – počiva dve do tri leta v radgonskih kleteh, nedotaknjen od zunanjega sveta.
Med trgatvijo, pretresanjem steklenic in pakiranjem se uporabljajo očala za nočno gledanje. Ko vino zapusti klet, je zaščiteno v črni, za svetlobo neprepustni steklenici, pakirani v vakuumsko zaprti vrečki, ki prepreči dostop kakršnekoli dodatne svetlobe ali stik z zrakom. In na tak način bi ga morali tudi okušati: v popolni temi v dobri družbi.

Bi ga okušali?
Bi ga okušali?

Fermentacija Untouched by Light se je začela šele pred nekaj meseci, kar pomeni, da bodo prve steklenice na voljo naslednje leto. Radgonske gorice so kljub temu že začele sprejemati prednaročila, ki jih lahko opravite tudi vi!

Meer informatie

Meer informatie:
untouchedbylight.com

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.