fbpx

Waarom zijn koffie en kak de beste vrienden?

Kava in kakec gresta z roko v roki.

Veliko ljudi pije kavo zaradi njenih učinkov. Kava nas namreč zdrami in pocrklja s svojim okusom, a tudi ''požene''. Prvi dve sta dobro prežvečeni temi, medtem ko je tretja tabu, čeprav jo zaradi tega učinka pije kar precej ljudi. Mnogi namreč zjutraj ne morejo na stranišče brez skodelice kave. Mislite, da je vse skupaj lari fari in gre le za psihološki učinek? Ne. Preverite, zakaj sta kava in kakec najboljša prijatelja.

Dat is zgodba o kavi in kakcu, dveh dobrih prijateljih. A gremo lepo po vrsti. Nekateri pijejo kavo zaradi okusa, seconde zaradi učinkov kofeina, tretji, ker na njih deluje odvajalno, v smislu, da gredo po zaužitju kakat (potreba po izločanju se pojavi že po štirih minutah). Kaj pa je vzrok, da nas požene?

LEES VERDER: Recept za osvežujočo ledeno kavo

Kava in kakec gresta z roko v roki.
Kava in kakec gresta z roko v roki.

Raziskave s prstom kažejo na želodčni hormon gastrin, ki pospeši gibanje debelega črevesa, debelo črevo pa je najbližje ”izhodu” (ženske bodo šle na stranišče dvakrat bolj verjetno kot moški). In od tu zgodba o prijateljstvu, ki pa vendarle drži le za 23 odstotkov uživalcev kave.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.