"Overnight" havermout is een ideaal ontbijt, omdat het 's nachts vanzelf "kookt". Vanaf nu kunnen we de verstrooide ochtenden vergeten en de dag beginnen met een kant-en-klaar gezond ontbijt.
Za okusne ovsene kosmiče, pri katerih lahko na kuhanje kar lepo pozabimo, potrebujemo:
• ½ jogurta
• 1 žličko medu
• ½ žličke vanilijevega ekstrakta
• ½ skodelice riževega ali mandljevega mleka
• ½ skodelice ovsenih kosmičev
• sadje
• oreščke
Vse sestavine z izjemo svežega sadja stresemo v posodo po želji, nam so čedalje bolj všeč “mason jar” kozarci za vlaganje, ki izgledajo tako šik, da si tako lično zapakirano kašo včasih vzamemo tudi s seboj v službo. Dobro premešamo in položimo v hladilnik. Zjutraj na kašo, ki se je čez noč okusno zmehčala, stresemo še nekaj svežega sadja in že lahko uživamo v prijetnem okusu. Z receptom se lahko seveda vsakič znova malce poigramo, saj lahko kaši dodamo tudi kokosovo moko, sadni jogurt, chia semena, cimet in celo zmrznjeno sadje, ki čez noč spusti okusen sok. Dober tek!