Noč na Kitajskem zidu: luksuzne sobane pod kitajskim nebom

Noč na Velikem kitajskem zidu: tekmovanje, ki te lahko odpelje v luksuzne sobane pod kitajskim nebom

Si predstavljate, da lahko preživite čudovito noč na enem izmed sedmih čudes sodobnega sveta, Kitajskem zidu? Prijavite se na spletni strani Airbnb-ja in morda boste prav vi uživali v osupljivem 360-stopinjskem razgledu iz sob na sončni vzhod in zahod kitajskega sonca.

Prvič v tisočih letih bodo, zahvaljujoč Airbnbju, štirje srečni zmagovalci lahko preživeli noč na Kitajskem zidu, ki šteje za eno od sedmih čudes. Nekoč veliki zid, ki je ščitil Kitajsko pred vojnami, danes združuje obiskovalce z vsega sveta.

Veliki kitajski zid je lahko 'vaš'!
Kitajski zid je lahko ‘vaš’!

Na enem delu zidu je airbnb postavil edinstveno spalnico, iz katere je 360-stopinjski pogled, izhodišče za osupljiv pogled na luno in zvezde. Preden se znoči, bodo srečneži lahko uživali v intimni gurmanski večerji, ki jo bodo spremljali tečaji, katerih naloga je predstaviti drugačen vidik kitajske kulture. Ko temo zamenja sonce, bodo gosti lahko ob sončnem vzhodu uživali v ogledu zidu, njene dediščine in zgodovine. Ob tem pa ’paket’ vključuje učenje kitajske gravure in kaligrafije.

V tej sobi boste lahko uživali ob pogledu na kitajsko sonce.
V tej sobi boste lahko uživali ob pogledu na kitajsko sonce.

Bi jedli tukaj ob sončnem zahodu?

Bi jedli tukaj ob sončnem zahodu?
Bi jedli tukaj ob sončnem zahodu?

Tovrstnega projekta so se pri airbnbju lotili s ciljem, da bi združili ljudi, namesto da bi jih delili. Skladno s to idejo se tudi nagradno vprašanje, na katerem morate odgovoriti do 11. avgusta na njihovi spletni strani, glasi: Zakaj mislite, da je zdaj bolj pomembno kot kadarkoli prej razčleniti kulturne ovire in kako zgraditi nove povezave med različnimi kulturami? Odgovorite na vprašanje in počakajte na odgovor, ki vas bo poslal naravnost v sobe ob Kitajskem zidu. Fotografije sob naj bodo vaša motivacija za čim boljši odgovor na vprašanji, ki jih bo prepričal, da izberejo vas.

Kotiček za počitek od vseh aktivnosti, ki so jih pripravili pri airbnbju.
Kotiček za počitek od vseh aktivnosti, ki so jih pripravili pri airbnbju.

Dodatne Informacije

Več informacij:
airbnb.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
#DiscoverGermanyFromHome: kako dobro poznate Nemčijo