Nokia 8110 4G: vrnitev “banana” telefona

Klasični "banana" telefon iz 90. let prejšnjega stoletja je ponovno z nami. Tokrat s podporo omrežja 4G in kopico aplikacij. Neo iz Matrice bi bil ponosen na tak telefon in bi si vsekakor želel imeti Nokio 8110 4G.

Dandanes so si pametni telefoni med seboj zelo podobni in izbrati pravega na koncu pogostokrat pomeni izbiro nam ljubše znamke. Je pa nekaj posebnega na mobilnem telefonu, na katerega se oglasite tako, da pritisnete na gumb, da se telefon hipoma odpre navzdol in razkrije tipkovnico. Če malo pobrskamo v zgodovino in se spomnimo filma Matrica, smo zagotovo istega mnenja – da se nihče ni oglasil na telefon na tako kul način, kot je to storil Neo.

In prav vsak od nas bi se kdaj rad pretvarjal, da je sredi Matrice. Z Nokio 8110 4G je zdaj to tudi mogoče, saj gre za izboljšano različico klasike izpred dvajset let. Prva Nokia 8110 s takim načinom odpiranja je bil predstavljena leta 1996. Leta 1999 se je pokazala v filmu Matrica, kar je priljubljenost telefona izstrelila v nebo, vse ostalo pa je že zgodovina. Novinca so nam predstavili v Barceloni, kjer so pokazali še nekaj drugih novih Nokiinih modelov. 8110 je druga obujena klasika, pred tem so namreč predstavili še bolj legendarno Nokio 3310.

Keanu iz Matrice bi bil ponosen na tak telefon in bi si vsekakor želel imeti Nokio 8110 4G.
Keanu iz Matrice bi bil ponosen na tak telefon in bi si vsekakor želel imeti Nokio 8110 4G.

Tako kot pri originalni Nokii 8110 se tudi na novi 8110 4G na klic odzovemo s pritiskom na gumb in ga končamo s potiskom zaščitnega pokrovčka nazaj nad tipkovnico. Izraz “banana” telefon si je ta model Nokie prislužil že v 90. letih zaradi svoje ukrivljene oblike. Temu v čast je tudi novinka povsem rumene barve, da bo še dodatno izstopala iz množic ostalih telefonov. Seveda je na voljo tudi v črni barvi, da boste lahko bolj podobni Neotu. Ko smo ravno pri barvah, originalni enobarvni zaslon je bil nadgrajen v barvnega in ima isto barvno shemo kot obujena Nokia 3310. Ne poganja je operacijski sistem Android , a ima vsemu navkljub svojo tržnico, na kateri najdete Facebook in ostale aplikacije. Omogoča še sinhronizacijo stikov z Gmailom in Outlookom, pa tudi preverjanje elektronske pošte bo mogoče. Če vam bo 2,4-palčni zaslon premajhen za to opravilo, ga lahko uporabite kot 4G brezžično dostopno točko in pregledujete pošto prek tabličnega ali prenosnega računalnika.

PREBERITE ŠE: NOVA NOKIA 3310 IMA TUDI NOVO RAZLIČICO KAČE – JE TA KIKS ALI NOVA USPEŠNICA?

Za nekatere bo Nokia 8110 vedno telefon iz Matrice. Če pa niste tako zagret oboževalec tega filma, se boste nove Nokie 8110 4G razveselili zaradi njene vzdržljivosti in nizke cene, pa še vsakih 5 minut ga ni treba polniti. V pripravljenosti lahko čaka kar 20 dni in omogoča do 8 ur klepetanja. Kot posebne dodatke ponuja FM radijski sprejemnik, kamero z ločljivostjo 2 megapiksla in legendarno igrico – kačo. Za delo ima na voljo 512 MB RAM-a in 4 GB notranjega spomina. Nokia 8110 4G bo na voljo v  maju za okoli 84 evrov.

Galerija slik: Nokia 8110 4G

Dodatne Informacije

Več informacij:
nokia.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!