fbpx

Nova Opel Insignia Sports Tourer (2017) je razlog, da se boste zaljubili v karavana

Nova Opel Insignia Sports Tourer (2017)

Prihaja nova Opel Insignia Sports Tourer (2017). Opel je po novi limuzinski Insignii predstavil še njeno karavansko različico, ki je glede na predhodnico shujšala za 200 kilogramov in za 100 litrov povečala prtljažni prostor. Tako kot limuzina se zgleduje po konceptu Monza.

Nova Opel Insignia Sports Tourer (2017) ima za 100 litrov večji prtljažnik od predhodnice, kar v primeru podrte zadnje klopi pomeni 1640 litrov (ima 97 milimetrov daljšo nakladalno površino). Zadnje sedeže lahko zlagamo v razmerju 40 : 20 : 40, za pritrjevanje in organizacijo prtljage pa je tu dobro znani flexorganizer s predelnimi mrežami, vodili ipd. Prtljažnik lahko odpremo z udarcem noge pod odbijačem, saj se tam nahaja senzor (pozicijo označuje projekcija na tla), ki omogoča prostoročno odpiranje prtljažnika.

Karavan, ki je lepši od limuzin.
Karavan, ki je lepši od limuzin.

Ta se lahko odpre le do določene višine v primeru, da je strop nižji. Novinec je zrasel za 8 centimetrov na 4986 milimetrov in pridobil 9 centimetrov v medosni razdalji (zdaj 2829 milimetrov), kljub temu pa je 200 kilogramov lažji kot aktualni model. Posledično je v notranjosti več prostora za potnike. Paleta motorjev bo enaka kot pri limuzini, o katerih si lahko več preberete tu. Posvojil je tudi novi štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora na kolesih. Dobil je nove matrične LED-žaromete Intellilux (sledijo volanu in usmerjeno svetijo tudi 400 metrov daleč), tu je kamera s 360-stopinjskim vidnim poljem, prilagodljivo in okrepljeno podvozje Flexride, v kombinaciji s štirikolesnim pogonom pa prihaja tudi nov osemstopenjski samodejni menjalnik. Tu je tudi nov projekcijski zaslon, ki na vetrobransko steklo dostavlja vse pomembne podatke za vožnjo.

PREBERITE ŠE: Nova Opel Insignia Grand Sport (2017) – za ljubitelje lepega

Je to najlepši karavan vseh časov?
Je to najlepši karavan vseh časov?

Za doplačilo je na voljo panoramsko strešno okno. Varnostni in informacijsko-razvedrilni pripomočki bodo enaki tistim v limuzini, s katerimi se bosta javnosti predstavili na marčevskem avtosalonu v Ženevi. Voznik se bo v avtomobilu počutil kot kralj, saj bo lahko sedel v 18 smereh električno nastavljivem električnem sedežu s certifikatom AGR, ki ponuja masaže, ogrevanja in prezračevanja. Izbiral bo lahko med voznimi programi standard, sport ali tour.

Galerija – nova Opel Insignia Sports Tourer (2017):

Dodatne Informacije

Več informacij:
opel.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.