fbpx

Novi BMW M3 CS (2024): je ultimativna super športna limuzina

Novi BMW M3 CS ima več moči in manj teže, zaradi česar je najzmogljivejši M3 doslej

Foto: BMW
Zadnjič posodobljeno: :

Prihaja novi BMW M3 CS 2024 in vsi se ga veselimo! BMW že desetletja premika meje zmogljivosti s svojimi modeli Clubsport in novi M3 CS ni nobena izjema. Z twin-turbo 3,0-litrskim motorjem, ki proizvede 543 konjskih moči, in dieto iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni, je novi BMW M3 CS je resnična sila, s katero je treba računati na cesti. Toda M3 CS ni samo surova moč – je tudi predstavitev inženirske moči BMW z množico naprednih tehnologij in aerodinamičnih izboljšav, zaradi katerih je BMW M3 CS pravi avtomobil za ljubitelje hitre vožnje.

BMW M3  je bil vedno merilo v svetu visokozmogljivih limuzin in novi BMW M3 CS 2024 ni nobena izjema. Ta najnovejši model vzame vse dobro, zaradi česar je M3 iz prejšnje generacije tako odličen avtomobil, in ga potisne na naslednjo raven, z večjo močjo, manjšo težo in množico naprednih aerodinamičnih tehnologij in novih tehnologij vzmetenja.

Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW

Močno srce novega BMW M3 CS 2024

Srce M3 CS je njegov 3,0-litrski vrstni šestvaljnik z dvojnim turbinskim polnilnikom, ki so ga inženirji pri BMW M “masirali”, da proizvede impresivnih 543 konjskih moči in 649.5 Nm / 479 lb-ft navora. Zaradi tega je najzmogljivejši M3 doslej in se popolnoma ujema s postavitvijo avtomobila s pogonom na zadnja kolesa za vrhunsko vozno dinamiko. In čeprav je BMW M3 CS izjemno močan stroj. Je tudi lahek, zahvaljujoč dieti “superšportnikov” iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP), ki se uporablja v celotnem avtomobilu.

Izboljšana aerodinamika BMW M3 CS 2024

Ena najbolj osupljivih in vsem vidnih stvari pri BMW M3 CS je njegova aerodinamična oblika. Sprednji razdelilnik, odprtine za dovod zraka, pokrovi stranskih ogledal, zadnji difuzor in spojler pokrova prtljažnika so izdelani iz CFRP, prav tako lahka streha. Avto ima tudi vrsto naprednih aerodinamičnih tehnologij, vključno z aktivnimi zračnimi loputami, ki pomagajo optimizirati pretok zraka nad avtomobilom pri visokih hitrostih.

Foto: BMW
Foto: BMW
Foto: BMW

Vzmetenje BMW M3 CS je bilo prav tako prilagojeno do popolnosti, s športno prilagojeno nastavitvijo, ki zagotavlja popolno ravnovesje med upravljanjem in udobjem. Avto je opremljen tudi z večjimi zavorami, diferencialom z omejenim zdrsom in številnimi naprednimi sistemi za pomoč vozniku, zaradi katerih je pravi voznikov avto.

V notranjosti je BMW M3 CS pravi dokaz BMW-jeve pozornosti do detajlov. Avto je opremljen s številnimi vrhunskimi materiali, vključno s sedeži iz usnja Merino z rdečimi poudarki Mugello in osvetljenimi logotipi “CS“. Volan je oblečen v alkantaro, na pragovih vrat pa so oznake “M3 CS“. In seveda, avto ima znane barve M, ki so postale sinonim za visokozmogljive modele BMW.

BMW M3 je bil vedno merilo v svetu visokozmogljivih limuzin in novi BMW M3 CS ni izjema. Z večjo močjo, manjšo težo in množico naprednih tehnologij je ultimativni izraz BMW-jeve inženirske sposobnosti. In čeprav gre morda za omejeno izdajo modela, bo BMW M3 CS 2024 v prihodnjih letih zagotovo postal klasika, pravi dokaz zapuščine M3.

Dodatne Informacije

bmw.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.