fbpx

Recept: hrustljavi domači čips iz pečice

Foto: envato

Le kdo se lahko upre hrustljavemu čipsu? Tokrat imamo za vas recept za domači čips iz pečice.

Če ste strasten ljubitelj čipsa, imamo za vas odlično novico. Odslej lahko čips pripravite kar v svoji kuhinji brez veliko soli, olja in slabih umetnih dodatkov.

Domači čips iz pečice

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • olje za cvrtje
  • malo morske ali himalajske soli

Navodila

  1. Krompir operite, olupite in narežete na zelo tanke rezine.
  2. V pekač položite peki papir in po njem razporedite krompir. Malo potresete, ga polijete z malo olja, da čips ne bo pretrd in suh.
  3. Pečico segrejete na 250 stopinj. Pečete deset minut in vsake 2 do 3 minute odprete pečico za nekaj sekund, da iz nje odide para, tako čips ostane hrustljav.
  4. Dober tek.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.