Novi BMW serije 5 Touring (2017): karavanska petica za čisto petico

Novi BMW serije 5 Touring (2017)

Prihaja novi BMW serije 5 Touring (2017), prenovljeni karavan v limuzinski seriji 5, ki ga bodo Nemci javnosti predstavili na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi, na ceste pa bo zapeljal poleti 2017, sprva s štirimi različnimi motorji. Novo generacijo krasi vsestranskost, večja uporabnost in dinamičnost.

To je novi BMW serije 5 Touring (2017). BMW bo vrhunskega karavana, ki se pridružuje novi generaciji vozil BMW serije 5, pripeljal na marčevski avtomobilski salon v Ženevi. Peta generacija karavanske izpeljanke – karavan se je seriji 5 pridružil šele leta 1991 z nastopom tretje generacije petice – prinaša veliko prostornosti, praktičnosti in prilagodljivosti.

Nova karavanska BMW serija 5 Touring bo na voljo to poletje.
Nova karavanska BMW serija 5 Touring bo na voljo to poletje.

Po videzu je usklajena z limuzino. Standardno bo na voljo s 570 litri prtljažnega prostora, v primeru podrtja zadnjih sedežev (zlagajo se v razmerju 40 : 20 : 40) pa bo ta narasel na 1700 litrov. Obremenite ga lahko z do 120 kilogrami. Ponuja ločeno odpiranje zadnjega okna, pokrov prtljažnika pa je moč upravljati avtomatsko, v primeru doplačila tudi prostoročno. Omeniti velja tudi elektronsko zlaganje naslonjala, ki ga sproži gumb v prtljažniku.


Na začetku prodaje – na ceste bo zapeljal junija 2017 – bo na voljo kvartet motorjev zadnje generacije (dva bencinska in dva dizelska), modela 540i in 530d pa bosta opremljena tudi s pametnim štirikolesnim pogonom BMW xDrive. V motorni paleti bodo 2-litrski štirivaljni bencinski motor (530i Touring) s 185 kW/252 KM, 3-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor (540i Touring) z 250 kW/340 KM, dvolitrski štirivaljni dizelski motor (520d Touring) z izhodno močjo 140 kW/190 KM in 3-litrski vrstni šestvaljni dizelski motor (530d Touring), ki proizvede 195 kW/265 KM.

PREBERITE ŠE: Novi BMW 4 – privlačen kot še nikoli


Nova serija 5 Touring je lažja (iz aluminija in jekla visoke trdnosti), kar se pozna pri učinkovitosti in agilnosti. Je tudi manj energetsko potratna kot aktualna, in sicer za kar 11 odstotkov.

Infozabavni vmesnik podpira tudi Applov Car Play.
Infozabavni vmesnik podpira tudi Applov Car Play.

Zračno vzmetenje zadaj z avtomatskim samoizravnavanjem je serijsko, ravno tako žarometi LED, ob doplačilu pa si lahko med drugim omislite dinamični nadzor blažilnikov, znižano podvozje M Sport, sistem Adaptive Drive in integralno aktivno krmiljenje (zdaj v navezi z xDrive). Kokpit ohranja tradicionalno obliko, se pa armaturna plošča dviguje manj opazno kot do zdaj.

Sedeži potnikom nudijo več prostora za noge, kolena, ramena in glavo. Imajo podaljšano sedalno površino in so posledično udobnejši. Na zadnji klopi lahko namestite do tri otroške sedeže (2 x sidrišče Isofix). Prostostoječi 10,25-palčni nadzorni prikazovalnik ima raven zaslon visoke ločljivosti, ki se ga lahko upravlja na dotik ali prek upravljalnika iDrive. Nov je projektor Head-Up (ima 70 odstotkov večjo projekcijsko površino), posodobljeno je glasovno upravljanje, tu je sistem upravljanja s kretnjami …

Parkirate ga lahko tudi daljinsko.
Parkirate ga lahko tudi daljinsko.

Parkirate ga lahko s pomočjo parkirnega asistenta ali pa kar daljinsko. Da ne boste ostali brez parkirnega mesta, skrbi storitev ParkNow, ki omogoča rezervacijo parkirnega mesta in brezgotovinsko plačevanje, za iskanja parkirnega mesta pa je tu storitev On-Street Parking Information. Začetna cena za novi BMW serije 5 Touring je postavljena pri 47.700 evrih.

Galerija – novi BMW serije 5 Touring (2017):

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!