Novi filmi za poletje 2021: kaj si bomo lahko ogledali?

Teh filmov nikar ne spreglej!

Foto: Paramount Pictures
Zadnjič posodobljeno: :

Poletje se počasi približuje, s tem pa tudi novi filmi 2021. Katerih nikakor ne smete spregledati?

Komaj čakamo poletje – sonce, druženje z družino in prijatelji (seveda na varen način) in ogled enega od številnih novih filmov, ki prihajajo to poletje na spored. Koliko od teh filmov in kdaj jih bomo lahko gledali v slovenskih kinematografih, še ni znano, ampak hvala bogu za pretočne storitve, kjer si bo mogoče ogledati večino njih. Za več informacij spremljajte spletne strani slovenskih kinematografov.

Mainstream (2021)

Predviden izid: 7. maj

Link (Andrew Garfield) je zvezda priljubljenega pretočnega kanala in ima vse: denar, slavo, vroče ženske … Toda na neki točki se začne kazati njegov pravi jaz in to ravno v trenutku, ko je tik pred vrhuncem svoje kariere. V glavnih vlogah sta tudi Nat Wolff in Maya Hawke, med njimi pa je tudi nekaj slavnih YouTuberjev. To je film, ki si ga morate ogledati, če vas zanima, kaj se zgodi, ko slava prevzame življenje.

Cruella

Predviden izid: 28. maj

Ste se kdaj vprašali, kako točno je Cruella de Vil postala zlobnica, kakršno si vsi želimo (vsaj kar se mode tiče)? Emma Stone raziskuje izvor lika iz 101 dalmatinca na svoj edinstven način. Navihanost? Da. Povzročanje težav? O, da. In vroče modne oprave? Ne dvomite!

Tiho mesto 2 (A Quiet Place Part II, 2021)

Predviden izid: 28. maj

Grozljivko bi si morali ogledati že lani, a žal nam je pandemija vsem prekrižala načrte. Letos pa boste lahko končno videli, kaj se je zgodilo z družino Abbott po dogodkih prvega filma. Komaj čakamo!

In the Heights (2021)

Predviden izid: 11. junij

S tonyem nagrajeni muzikal o dominikanski skupnosti v New Yorku bo končno dobil svojo filmsko priredbo, v njej pa igrajo nekateri pomembni hollywoodski igralci: Anthony Ramos, Stephanie Beatriz, Marc Anthony in Daphne Rubin-Vega. Pripravite se na spevne melodije, ki jih še nekaj dni ne boste spravili iz glave.

Zola (2021)

Predviden izid: 30. junij

Medtem ko je bil film že premierno prikazan na filmskem festivalu Sundance 2020, bo zdaj na voljo splošno publiko. Po dogodkih, povezanih s 148 tviti na Twitterju, se Zola in Stefani odpravita na potovanje po striptiz klubih na Floridi, v katerih želita zaslužili na tone denarja. Pripravite se na divji vikend!

Top Gun 2 (Top Gun: Maverick, 2021)

Predviden izid: 2. julij

Še en film, ki bi si ga morali ogledati že lani. V pričakovanem nadaljevanju filma iz leta 1986 bo Tom Cruise ponovil svojo vlogo vrhunskega mornariškega pilota, ravno ko bo na sceno stopila nova generacija letalcev. Združiti morajo moči in se odpraviti na nevarno misijo, ki bi lahko prinesla veliko več težav, kot so sprva predvidevali.

Black Widow (2021)

Predviden izid: 9. julij

Po tako težkem letu si vsi zaslužimo, da bomo to poletje na naših zaslonih videli nekaj dobre akcije. In film z junakinjo Natasho Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson) bo zadovoljil vse tiste, ki so se spraševali, kaj je vodilo do tega, da je priljubljeni lik iz Maščevalecv postal najbolj kul ženski lik v vesolju Marvel.

Space Jam: New Legacy (2021)

Predviden izid: 16. julij

Le 25 let po tem, ko je filmska uspešnica v blagajno prinesla milijone, bodo oboževalci imeli priložnost videti povsem novo vrsto zvezdnikov ob njihovih najljubših likih iz Looney Tunes. V tej različici se bosta Lebron James in njegov sin zataknila v virtualnem prostoru ter iskala pot do doma (s pomočjo nekaterih prijateljev).

Jungle Cruise (2021)

Predviden izid: 30. julij

Film spremlja kapetana rečnega čolna (Dwayne “The Rock” Johnson), ki spremlja znanstvenico (Emily Blunt) na poti do Drevesa življenja, ki naj bi imelo čarobne moči, da pozdravi vsakogar, ki se ga dotakne. S pustolovščinami, ki so jih pripravili, bo to zagotovo zabaven film.

The Green Knight (2021)

Predviden izid: 30. julij

Zdi se, da kar ne zmanjka načinov za pripovedovanje o legendi kralja Arthurju in film, ki poskuša pokazati, kako vitezi postanejo možje časti, ni nič drugačen. Sir Gawain (Dev Patel) se odpravi na iskanje Zelenega viteza, nenavadnega negativca, ki terorizira prebivalce Camelota. V filmu je med drugim tudi izvrstna igralska zasedba (Alicia Vikander in Joel Edgerton).

The Suicide Squad (2021)

Predviden izid: 6. avgust

Dolgo pričakovani film končno prihaja v kina (ali druge ekrane) po svetu. Narejen je kot samostojno nadaljevanje Odreda odpisanih iz leta 2016 in sledi nekaterim najbolj znanim likom iz vesolja DC. Ti so na misiji, da uničijo nacistični zapor, za katerega je znano, da izvaja škodljive poskuse. In če se sprašujete, kdo se bo pojavil, ne skrbite: tam bodo Margot Robbie, Elba in John Cena.

Respect (2021)

Predviden izid: 13. avgust

Vsi tu in tam potrebujemo malo Arethe Franklin. Oskarjeva nagrajenka in dobitnica grammyja (ne pozabite, da je tudi ameriški idol!) Jennifer Hudson upodablja ikonično pevko v njenih dneh vzpona na vrh glasbenih lestvic. Ta film vas bo navdušil z ljubeznijo, zgodovinskimi dogodki in glasbo, Aretho pa boste samo še bolj vzljubili.

Candyman (2021)

Predviden izid: 27. avgust

Nekateri gledalci se morda spomnijo različice iz leta 1992, toda ta predelava klasične grozljivke (z Yahyem Abdul-Mateenom II v glavni vlogi) je “spin-off” za sodobno občinstvo. Pripoveduje zgodbo o vizualnem umetniku, ki po naključju obudi nadnaravnega morilca le tri desetletja po tem, ko je v Chicagu povzročil opustošenje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!