5 najpomembnejših razlik med sorodno dušo in življenjskim sopotnikom

Foto: IG @couple
Zadnjič posodobljeno: :

Ljudje sorodno dušo pogosto zamenjujemo z življenjskim sopotnikom.

Lahko bi verjeli, da gre za popolnoma isto osebo ali da je kakršna koli razlika med obema pojmoma zgolj teoretična. Vendar razlika obstaja. Sorodna duša je nekdo, ki vam pomaga, da rastete kot oseba, medtem ko je življenjski sopotnik moški ali ženska, ki ga/jo spoznate, ko ste v miru sami s seboj in ste pripravljeni na odnos svojega življenja. Oboje je neverjetno pomembno!

Včasih je težko ugotoviti razliko med njima. Zato v tem članku raziskujemo pet najpomembnejših razlik, ki bi lahko pomagale razlikovati med sorodno dušo in življenjskim sopotnikom.

Sorodna duša nas nauči lekcije, življenjski sopotnik bi lahko ostal z nami za vedno

Prijatelji, sorodniki in intimni partnerji so ljudje, ki običajno postanejo naše sorodne duše. Vstopijo v naše življenje, da nas naučijo nekaj, kar moramo razumeti. Ko se naučimo lekcije, je njihova naloga izpolnjena. Torej, sorodna duša bi zdaj lahko zapustila naše življenje. Toda na žalost nam to prinese veliko čustvenega trpljenja.

Nasprotno pa življenjski sopotnik pride v naše življenje, da ostane za vedno. Naš življenjski sopotnik spodbuja naše interese. Ta oseba je tista, ki nas podpira in motivira k tveganju. Za razliko od sorodne duše, življenjski sopotnik ostane z nami ne glede na okoliščine. Ti ljudje so na nas duhovno in čustveno navezani. Takšen odnos je neverjetno čist in prikrajšan za sebičnost.

Vrste povezav, ki jih ustvarimo z njimi, so različne

Po srcu in umu smo povezani s temi ljudmi. In skupaj gremo skozi veliko dobrih in slabih stvari. Odnosi, ki jih z njimi gradimo, so pomembni. A na žalost se lahko ti odnosi prej ali slej končajo, saj sorodne duše prihajajo poučevati karmične lekcije, ki se jih je treba naučiti v tem življenju. In ko je lekcija dana, bi lahko odšli ali ostali v našem življenju kot prijatelji.

Na drugi strani so življenjski sopotniki, ki pridejo v naše življenje v času, ko smo se sprejeli in se začeli zavedati svoje lastne vrednosti. Ne rabimo več osebe, da bi nas izboljšala. In enako velja za našega življenjskega sopotnika. Vi in vaš življenjski sopotnik sta dva posameznika, ki se počutita popolna. In to pomaga ustvariti dolgotrajno zvezo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @onlylovemood

Sorodne duše imajo duhovno vez, življenjski sopotniki pa se povežejo intelektualno in čustveno

Sorodne duše so med seboj zelo globoko povezane. A kot smo že omenili, je naša sorodna duša lahko prijatelj, sorodnik ali partner. Naša povezava s to osebo je tako močna, da lahko celo začutimo njene želje in včasih preberemo njene misli. Sorodnim dušam ni treba govoriti, da bi med seboj komunicirale. Preveč so seznanjene s tem, kaj druga oseba čuti ali razmišlja.

Življenjska sopotnika svojo zvezo začneta kot romanco. Sprva sta si fizično privlačna. Nato pride zanimanje za poglobljeno spoznavanje drug drugega. Odnos se razvija, ker se partnerja skupaj počutita prijetno, imata skupne interese ter se intelektualno in čustveno spodbujata.

Sorodne duše nam pomagajo, da rastemo kot ljudje, življenjski sopotniki nam dajejo tolažbo

Ko spoznate svojo sorodno dušo, se vam bo zdelo, kot da ste si z njo že dolgo blizu. Med seboj se izjemno dobro razumeta in enako razmišljata. Morda ste v življenju doživeli iste stvari kot ona. In to je razlog, zakaj bi lahko vi in vaša sorodna duša vzpostavili tako močan odnos. Vendar ne smemo pozabiti, da je namen sorodne duše, da nam pomaga postati boljši ljudje, ne pa da ostane z nami za vedno.

Odnos z življenjskim sopotnikom pa ni takšen. V prvi vrsti so življenjski sopotniki doživeli različne stvari. Običajno prihajajo iz različnih okolij. Toda zahvaljujoč temu je povezava med vami in vašim življenjskim sopotnikom najmočnejša. Življenjska sopotnika si med seboj nista tako podobna, zato je njuno skupno življenje zanimivo. Še več, ves čas se počutita udobno. Ne delita si samo intimnih trenutkov, gradita tudi prijateljstvo.

Včasih nam sorodna duša pomaga naprej, življenjski sopotnik pa pride, ko smo se pripravljeni umiriti

Trenutek, ko bi sorodna duša lahko prišla v naše življenje, je tudi, ko moramo nekaj preiti. Sorodna duša bi lahko bila oseba, ki bi nam pomagala odpraviti težaven odnos. Vendar tudi odnos s sorodno dušo ni lahek. Običajno je poln ovir. Razlog je v tem, da se moramo naučiti pomembnih stvari. In ko smo se naučili, kaj moramo, lahko nadaljujemo tudi iz tega odnosa.

Odnos z življenjskim sopotnikom je veliko prijetnejši. Začne se brez napora in ta vez se krepi v vsakdanjem življenju. Poudarek je na sedanjem trenutku in ni nobenih bremen. Odnos z življenjskim sopotnikom se najverjetneje konča v zdravem zakonu. Preprosto sta oba človeka pripravljena ustvariti partnerski odnos, ki temelji na močni čustveni in intelektualni povezavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Couple by 9GAG (@couple)

Seveda se lahko tudi zgodi, da je naša sorodna duša tudi naš življenjski sopotnik. Takrat so odnosi med partnerjema globoko duhovni, intelektualni in čustveni. Svoje življenjske lekcije se naučita skupaj. In ostajata skupaj, saj sta ugotovila, da izpolnjujeta potrebe drug drugega na vseh možnih ravneh.

Toda pogosto življenjski sopotnik in sorodna duša nista ista človeka. Zato ne smemo pozabiti, katere so najpomembnejše razlike med njimi. Sorodna duša je nekdo, ki je zelo podoben nam in pride v naše življenje, da nas nauči dragocene lekcije. In življenjski sopotnik je oseba, s katero bi verjetno preživeli čas in ki jo bomo spoznali, ko bomo v ravnovesju sami s seboj.

Zapomniti si moramo tudi, da je vsak odnos pomemben. Konec koncev nas vsak človek nekaj nauči. Zato ne bi smeli biti žalostni, če vaša sorodna duša zapusti vaše življenje. Obdržite lekcije, ki ste se jih naučili, ter nadaljujte. In ne pozabite, da je vaš življenjski sopotnik nekje tam zunaj.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!