Ali ste vedeli, da nered v hiši privlači nesrečo? Očistite dom po feng shui metodi!

Foto: Maksim Goncharenok / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Nobena hiša ni pospravljena v popolnost, v vsaki je vsaj za trenutek malo nereda. To ne pomeni, da so ljudje v njej leni. Nered je začasno stanje, ki je večkrat pogojeno s pomanjkanjem časa. Če je nered v vaši hiši, je čas, da jo čimprej pospravite, saj le-ta privablja nesrečo in težave.

Za Feng Shui je nered največji sovražnik, ki povzroča utrujenost, stres, depresijo in tudi različne bolezni.

Prah, pajčevine, nepospravljeni prostori, prepolne omare, razmetane stvari po domu povzročajo, da se v njem nabira negativna energija.

Preberite, kaj vam v določenem prostoru povzroča težave in zakaj.

Nered na hodniku

Vedno morate začeti s hodnika, saj je po pravilih Feng Shui to osrednja avtocesta hiše. Stari čevlji, oblačila, dežniki in še marsikaj drugega na tej cesti pogosto naredijo “gnečo”. Nered na hodniku pomeni, da se bodo ljudje v hiši neprestano prepirali, da jim bo primanjkovalo denarja, ter bodo iz nje želeli čim prej oditi. Če vržete vse stare čevlje v smeti, zložite jakne in dežnike, boste očistili pot sreči in lahko bo potrkala na vaša vrata.

Nered v kopalnici

Pravijo, da je kopalnica obraz ženske, ki živi v hiši. In če je ta v neredu – na ploščicah umazanija, razmetana kozmetika po umivalniku, brisače po tleh… To pomeni, da se lahko pri nekomu, ki prebiva v hiši, pojavi kompleks manjvrednosti. Kopalnica, ki je zadovoljna, s seboj in svojim življenjem bo ljudem v njej ustvarila samozavest. V takšnem stanju, kakor je kopalnica zjutraj, ko se zbudite, takšni boste čez dan.

Urejenost kopalnice se odraža v vašem vsakdanu. Foto: Alesia Kozik

Stranišče

Več kot je nereda na stranišču, več skrivnosti imamo v življenju. Čisto stranišče pomeni, da se znebite nakopičene jeze in težav v življenju.

Nered v kuhinji

Kuhinja je vir obilja, energije in dobrega počutja, je srce hiše. Vaše počutje je odvisno od tega, kaj jeste, kakor tudi od razpoloženja osebe, ki je pripravila obrok. Če je kuhinja polna smeti, praznih kozarcev, in je na pultu polno neumite posode, ne bodite presenečeni, da se ne morete znebiti odvečnih kilogramov. Očistite kuhinjo in dobro počutje bo vstopilo v vaš dom. Tako finančno kot čustveno. Hrano je treba pripraviti v čistoči, udobju, sredi svetlobe in šele potem bo prinesla korist, ne pa škode.

Dnevna soba

Je obraz vašega doma. Odgovorna je za komunikacijo, saj skoznjo drugi ljudje vidijo vaše življenje. Nered v dnevni sobi bo povzročil prepire, nesporazume med vami in sorodniki, prijatelji … Takšni prepiri vodijo v osamljenost, odtujenost in depresijo. Dnevna soba naj v vaš dom prinese srečo in dobre ljudi. V njej naj bo čim več svetlobe.

V spalnico ne spada računalnik. Foto: MiYeoun Jun / Unsplash

Spalnica

To je najbolj intimno mesto v vašem domu, tam se gradi vaša osebna sreča. Nered v njej lahko povzroči nespečnost, prepire z ljubljeno osebo, težave v intimnosti. Iz spalnice odstranite vse, kar ni neposredno povezano s spanjem in intimnostjo. Televizor, računalnik in podobno, ne spada vanjo. Spalnica naj bi izžarevala mir in tišino.

Odvrzite stvari, ki jih kopičite leta, in leta in še posebej tista, ki vas dušijo. Spomine imejte v mislih, ne v stvareh. Kaj še čakate, recite neredu zbogom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!