fbpx

Novi Mac Studio: najzmogljivejši Mac za video ustvarjalce in tiste, ki potrebujejo več

Ponuja do 6-krat večjo zmogljivost

Mac Studio
Foto: Apple

Mac Studio, ki je oborožen z najnovejšima čipoma M2 Max in M2 Ultra in tako postaja najzmogljivejši Mac, ki ga je Apple kdajkoli ponudil.

Mac Studio presega vsa pričakovanja v svoji kompaktni obliki, ki jo poganjata M2 Max in M2 Ultra, Appleova najnovejša čipa. Dosega kar 6-krat večjo zmogljivost kot najmočnejši Intelov 27-palčni iMac, kar je podobno kot primerjati gorsko kolo s formulo ena.

Z M2 Max čipom, Mac Studio obljublja do 50% hitrejše delovanje v primerjavi z prejšnjo generacijo Mac Studia in je do 4-krat hitrejši od najzmogljivejšega Intelovega 27-palčnega iMaca. Ponuja 12-jedrni CPU, do 38-jedrno GPU in do 96GB združenega pomnilnika z 400GB/s pasovne širine pomnilnika.

Mac Studio
Foto: apple
Če pa govorimo o Mac Studiu z M2 Ultra čipom, ta premika meje zmogljivosti. Ponuja dvakrat večjo zmogljivost kot M2 Max in je do 3-krat hitrejši od prejšnje generacije Mac Studia z M1 Ultra, kar je kot primerjava med hitrim mestnim kolesom in visokozmogljivim športnim avtomobilom. Značilnosti vključujejo 24-jedrni CPU, do 76-jedrno GPU in do neverjetnih 192GB združenega pomnilnika s 800GB/s pasovne širine pomnilnika.

Razvoj aplikacij z Xcode bo z M2 Max zabeležil do 25% hitrejše delovanje, kar je kot pridobitev ekstra ur v dnevu. Medtem bodo oblikovalci gibanja, ki uporabljajo After Effects, opazili do 50% hitrejše renderiranje. Mac Studio z M2 Ultra bo nudil umetnikom 3D z Octane možnost, da renderirajo do 3-krat hitreje, medtem ko bodo koloristi z DaVinci Resolve dosegli do 50% hitrejše obdelave videoposnetkov.

Kot je to običajno za Apple, tudi Mac Studio ne skriva svoje napredne povezljivosti. Zdaj ponuja višjo paspasovno širino HDMI, ki podpira do 8K ločljivost in 240Hz osveževalne hitrosti. Mac Studio z M2 Ultra lahko podpira do šest Pro Display XDR monitorjev, kar omogoča neverjetno količino delovne površine za profesionalne delovne postopke. Prav tako ponuja napredne vgrajene brezžične tehnologije. Wi-Fi 6E zagotavlja hitrosti prenosa, ki so do dvakrat hitrejše kot prejšnja generacija, Bluetooth 5.3 pa omogoča povezavo z najnovejšimi Bluetooth dodatki.

Mac Studio
Foto: apple
Mac Studio vključuje štiri Thunderbolt 4 vrata, 10Gb Ethernet vrata, napredni HDMI vhod in dva USB-A vhoda na zadnji strani. Na sprednji strani pa ima dva USB-C vhoda in režo za SD kartico, kar olajša uvoz fotografij in videoposnetkov.

Pregovor pravi, da “malo je veliko, če je dobro,” kar definitivno velja za Mac Studio. Kljub svoji kompaktni velikosti ta stroj zagotavlja vrhunsko zmogljivost, ki presega vsa pričakovanja. Je kot majhen kvadrat z veliko močjo, ki se prilega tako v domače kot v profesionalne studie.

Apple ponovno presega meje s svojim najnovejšim izdelkom, Mac Studiom. Ne glede na to, ali ste razvijalec, oblikovalec ali strokovnjak za video montažo, bo Mac Studio z M2 Max in M2 Ultra čipoma zagotovil potrebno moč za opravljanje najzahtevnejših nalog. Z velikim številom možnosti za povezovanje in podporo za napredne brezžične tehnologije je Mac Studio prava izbira za vse, ki iščejo najboljšo tehnologijo na trgu. Mac Studio je na voljo za naročilo že danes, z začetkom dostave v torek, 13. junija. Ne zamudite priložnosti za lastništvo tega izjemnega računalnika.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.