fbpx

Novi Peugeot 508: nova drzna oblika in zapeljive luči

Peugeot 508

Novi Peugeot 508 je eden izmed tistih avtomobilov, ki smo si ga še kako želeli videti 'in mesa in krvi', po tistem ko smo ga prvič zagledali na tovarniških predstavitvenih fotografijah. V živo ne deluje nič manj impresivno, temveč še boljše, o napredku pa praktično pričajo vsi segmenti avtomobila.

Novi Peugeot 508 je narejen na novi konstrukciji, ki je omogočila dodatno zmanjšanje teže. V primerjavi s predhodnikom pomeni to 70 kilogramov in če upoštevamo, da vsak kilogram sodeluje pri porabi goriva, smo že na dobri poti k večji učinkovitosti. Novinec je nekoliko krajši in nižji, a zaradi tega širši, kar ga naredi še bolj ostrega in še bolj dinamičnega. Poleg tega ima več prostora v notranjosti, prtljažni prostor pa meri od 487 do 1537 litrov.

Najnovejši peugeot 508 bo imel na voljo dva bencinska motorja, enega s 180 konjskimi močmi in drugega z 225 konjskimi močmi, oba pa v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Trije dizelski motorji ponujajo 130, 160 in 180 konjskih moči. Tisti s 130 konjskimi močmi je na voljo z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom, preostala dva pa z že omenjenim samodejnim menjalnikom.

Peugeot 508
Peugeot 508

Peugeot gre tudi na področju varnostnih sistemov v korak s časom in novi 508 se lahko pohvali z marsikaterim izmed njih. Na voljo imamo sistem za vidljivost ponoči, samodejno zaviranje v sili z opozorilnikom nevarnosti naleta, opozorilo na voznikovo nepozornost, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in še mnoge druge. Prilagodljiv tempomat ponuja opcijo Stop & Go, da bo premagovanje prometnih zastojev še lažje. Sistem za vidljivost ponoči deluje v povezavi z infrardečo kamero in zaznava živa bitja pred vozilom ponoči ali ob slabši vidljivosti. Sistem zaznava v dometu do 200-250 metrov, kar v praksi pomeni, da vidi dlje kot je domet dolgih luči, ter na sredini digitalne instrumentne plošče prikaže infrardečo sliko območja v voznikovem vidnem polju.

Če izberemo novega Peugeota 508 v dizelski obliki in ročnim menjalnikom bo zanj potrebno odšteti 25.900 evrov. Vstopni 508 z bencinskim motorjem in samodejnim menjalnikom je na voljo do 28.400 evrov dalje. Najbolje opremljena različica z najmočnejšim bencinskim motorjem je na voljo za 37.300 evrov.

Galerija slik: Peugeot 508

Dodatne Informacije

Več informacij: peugeot.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!