Novi Renault Megane – najpomembejši in najtežje pričakovan Renault

Novi Renault Megane 2015

Renault je že nekaj časa napovedoval prenovljenega Renault Megana, ki ga naj bi prvič pokazal javnosti prav na Frankfurtskem salonu čez nekaj dni. A je bila doza pričakovanja tako velika, da so v javnost pricurljale fotografije že danes. Renault Megane napada množičen "Golfov" razred in si želi razrednega skalpa. Mu lahko uspe?

Novi Renault Megane v svoji 4 generaciji ne sklepa kompormisov in po prvih vtisih in sodeč po videnih fotografijah resno kandidira za krono v svojem razredu. Nekoliko je zrasel tako v medosno razdaljo (2,8 cm) kot širino koloteka (3,9 cm), ob enem pa je nekoliko nižji (2.5 cm) od prejšnje generacije. Res, da gre za centimetre, če ne že milimetre, a se poznajo in avtomobilu dajo odločnejšo ter izjemno športno silhueto.

Novi Renault Megane je bolj dinamičen in deluje športneje!
Novi Renault Megane je bolj dinamičen in deluje športneje!

Od strani, ga boste takoj prepoznali, a v zadku ostaja bolj konvencionalen in predvsem drugačen od razrednega povprečja. V slednjem prepoznamo tudi poteze nedavno predstavljenega Talismana Grandtour, v nosu pa povzema obličnost svojih pred časom prenovljenih bratov – capturja, talismana, alaskana in clia. V zadku se “bohotijo” predvsem izjemno široki zarometi, ki se raztezajo skoraj čez celotno širino in s tem dajejo pojavnosti avtomobila mogočnejši občutek. Premišljeno in domiselno!

Že takoj na začetku tudi športnejša različica Megane GT

Na zadku Renault Megane GT se bohotijo izpušne cevi.
Na zadku Renault Megane GT se bohotijo izpušne cevi.

Renault ne sklepa kompromisov in ta trg že takoj na začetku pošlja tudi agresivejše oblikovanega in mladim po srcu vščenega Renault Megane GT, ki ima od svojega plebejskega brata bolj športno in agresivno oblikovan prednji odbijač, na zadnjem pa se bohotijo v zadnji odbijač integrirane izpušne cevi, kjer ne manjka kroma in dramatike. Novi Mégane GT ima na oznako “Renault Sport” na zadku, na blatnikih in spredaj.

Agresivna linija - Renault Megane GT.
Agresivna linija – Renault Megane GT.

Ta športna različica bo na voljo z novo modro (Bleu Iron) karoserijsko barvo in elementi kovinske temno sive (Dark Metal) na prednjem delu in na ohišjih zunanjih ogledal, s čimer bo podkrepila svojo pripadnost svetu GT avtomobilov. Novi Mégane GT ima tudi 18-palčna brušena aluminijasta platišča, ki so jih posebej zanj razvili pri Renault Sport.

Več informacij – na avtomobilskem salonu v Frankfurtu

Odkrita tančica zunanje podobe pa še ne daje celotne slike. Le to namerava Renault razkriti na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, kjer bo pedstavil vse podorobnosti. Ta si ga bo možno ogledati tudi znotraj, spoznati vanj vgrajene tehnologije, ki so prevzeta iz višjega segmenta, in ponudbo motorjev. A verjamemo, da v “golfovemu” razredu C nič več ni tako kot pred današnjim dnem!

Dodatne Informacije

Več informacij: 
renault.si 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!