Novi Volkswagen T-Cross: vznemirljiv kompaktni SUV

Volkswagen T-Cross

Novi Volkswagen T-Cross je igriv, kompakten SUV križanec. In če ste se morda spraševali, zakaj Volkswagen potrebuje še en avtomobil takšne oblike, je odgovor preprost. Segment SUV-jev, v katerem se nahaja T-Cross, je najhitreje rastoči segment v avtomobilski industriji in če v njem nisi prisoten, enostavno izpadeš iz igre, ali pa se zadovoljiš z drobtinicami.

Novi Volkswagen T-Cross si je zadal misijo da nas prevzame, to pa mu je z igrivostjo tudi uspelo. Glede na kompaktne mere, je notranjost izredno prostorna, pri čemer gre zahvala tudi zadnji klopi, ki jo je mogoče premikati naprej ali nazaj za 14 centimetrov. T-Cross ponuja največji prtljažnik v svoji kompaktni ‘kategoriji’, z njim pa lahko prevažamo predmete do dolžine 2,3 metra. Velikost prtljažnega prostora, zaradi pomične zadnje klopi, znaša od 385 do 455 litrov, če pa podremo zadnje sedeže, dobimo za 1281 litrov prtljažnega prostora. Po velikosti je Volkswagen T-Cross 12 centimetrov krajši, v primerjavi z modelom T-Roc, a vseeno ostaja suveren štirivratni model avtomobila.

Oblikovno je še bolj drzen, posamezne podrobnosti pa je mogoče povezati tudi z najprestižnejšim Volkswagen Touaregom. Takšna podrobnost je kromirana letev v prednji maski, ker pa so želeli T-Crossu podati bolj energičen videz, so mu dodali manj formalne obrobe okoli meglenk in srebrno letev na spodnjem delu odbijača, za širšo in bolj športno držo. Stranska podoba je tipična za avtomobile z SUV obliko, poudarijo pa jo črni prostori kolotekov in visoka stranska linija, ki poteka od zadnjih luči proti prednjemu delu. Zadek ima izstopajoče luči, ki svetijo v obliki črke C, med njimi pa je črn trak, ki opravlja funkcijo odsevnika. Tudi s tem elementom so T-Crossu nadeli širšo držo. Čeprav je na prvi pogled T-Cross zelo podoben večjemu T-Rocu, so poskrbeli za to, da ga bomo v množici SUV-jev, z lahkoto prepoznali in razlikovali.

Volkswagen T-Cross
Volkswagen T-Cross

Notranjost ima dekorativne elemente, ki nam dajo vedeti, da gre za mladosten, z energijo nabit avtomobil. Vzorec na armaturni plošči se vije od sredine proti vratom in s tem vizualno razširi notranjost. Izbirati je mogoče med različnimi barvnimi paketi, ki uskladijo zunanjo barvo karoserije, z barvnimi dodatki v notranjosti.

Novi Volkswagen T-Cross je na voljo z bencinskim 1,0-litrskim TSI motorjem s 95 (70 kW) konjskimi močmi in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Družbo mu dela bencinski 1,0-litrski TSI motor s 115 (85 kW) konjskimi močmi in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali samodejnim 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Dizelski motor ima 1,6-litra prostornine in 95 (70 kW) konjskim moči, povezan pa je lahko s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom ali samodejnim 7-stopenjskim menjalnikom DSG. Vstop v svet Volkswagen T-Crossa stane 15.990 evrov.

Galerija: Volkswagen T-Cross

Dodatne Informacije

Več informacij:
volkswagen.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Polestar Precept je avantgarden, veganski, električen!