fbpx

Kako se raziti s čudovito osebo, ki enostavno ni za nas

V zvezah vztrajamo iz različnih razlogov in marsikateri izmed njih niso dovolj močni, da bi lahko ta zveza trajala. Takrat pride neprijeten trenutek, ko se od osebe poslovimo. In kako se raziti s čudovito osebo, ki enostavno ni za nas?

Razhodi nikoli niso lahki in čeprav si z osebo morda ne želimo biti več v romantični zvezi, to ne pomeni, da je nimamo radi. Takrat je razhod morda še težji, saj se zna zgoditi, da se počutimo krivo, da bomo nekoga, ki ni storil nič slabega, prizadeli.

Ti nasveti lahko tudi tebi morda pomagajo najti odgovor, kako se raziti s čudovito osebo, ki enostavno ni za nas.

Pripravi se.

Morda zveni nenavadno, ampak morda boš lažje povedal/-a prave besede, če se nekoliko pripraviš. Razmisli, kaj želiš povedati, potem pa poskusi to tudi ubesediti, še preden se dobiš s to osebo.

Bodi jasen/-a.

Jasno povej razloge, zakaj si se odločil/-a končati zvezo. Pri tem imej v mislih, da je ta oseba verjetno precej prizadeta in je potrebno te razloge navesti z občutkom.

Natančno povej, zakaj ne želiš biti več s to osebo.
Natančno povej, zakaj ne želiš biti več s to osebo.

Ne dajaj ji lažnega upanja.

Če veš, da oseba ni zate, ji ne dajaj lažnega upanja samo zato, da se boš ti počutil/-a bolje. To do te osebe ni pravično!

Bodi si na jasnem, kaj želiš.

Včasih nas partner želi prepričati, da ne bi prišlo do razhoda. Predvidi, da se to lahko zgodilo in razmisli, kaj boš v tem primeru naredil/-a. Obstajajo kakšni pogoji, pod katerimi bi si želel/-a nadaljevati zvezo?

Dobro premisli, kaj želiš.
Dobro premisli, kaj želiš.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.