Kaj o tebi govori mesto, na katerem imaš tatu?

To o tebi govori mesto, na katerem imaš tatu

Verjetno si že slišal, da ima tvoja tetovaža določen pomen, ki lahko veliko pove tudi o tebi. Zagotovo pa nisi vedel, da tudi mesto, na katerem imaš tetovažo, odkriva nekaj o tvoji osebnosti.

Vsaka tetovaža predstavlja osebno izkušnjo, zgodbo ali občutek. A tudi za mestom, na katerem imaš tutu, se skriva pomen. Odločitev, da boš imel tetovažo na roki, nogi ali hrbtu, ni zgolj naključna, temveč ima določen pomen, ki se ga ne zavedaš, a ga tetovatorji z dolgoletnimi izkušnjami znajo razvozlati.

Tetoviranje je starodavna praksa, ki je povezana s simboli, zato strokovnjaki svetujejo, da se vedno pozanimaš o pomenu svoje poslikave. Tako je tudi z mestom, na katerem boš imel tetovažo, saj se lahko pomen poslikave popolnoma spremeni, če jo daš na mesto, ki ni najprimernejše.

Kaj o tebi govori mesto, na katerem imaš tetovažo?

Vrat, ušesa

Če ima oseba tetovažo na sprednji strani vratu, se verjame, da gre za odprto in močno osebo, ki je ni strah biti v središču pozornosti.

V primeru, da je tetovaža zadaj, gre z osebo, ki ljubi svobodo in ima svoje stališče, ki ga bo izrazila ne glede na posledice.

Oseba s takšno tetovažo naj bi bila močna in odprta!
Oseba s takšno tetovažo naj bi bila močna in odprta!

Tetovaža, ki je na spodnjem delu vratu zadaj, naj bi simbolizirala osebo, ki rada tvega.

Lastniki majhnih tetovaž, ki se skrivajo za ušesom, naj bi bili svobodnjaki. Vseeno pa so previdni in se neradi izpostavljajo.

Prsa, rebra, hrbet

Velik tatu na prsih naj bi predstavljal čustveno vrednost tistega, kar simbolizira. Manjša tetovaža naj bi predstavljala dogodek iz preteklosti, ki je pustil velik pečat. Medtem ko ženske prisegajo na romantične tetovaže, moški s svojimi poslikavami dokazujejo samozavest.

Ženske imajo rade tetovaže na rebrih in te naj bi prikazovale njihovo umetniško ter čustveno plat, pa tudi pogum in samozavest.

Velik tatu na prsih naj bi predstavljal čustveno vrednost tistega, kar simbolizira.
Velik tatu na prsih naj bi predstavljal čustveno vrednost tistega, kar simbolizira.

Moški, ki prisegajo na tetovaže na zgornjem delu hrbta, naj bi bili samozavestni.

Ženska, ki se odloči za tetovažo na križu, naj bi bila samozavestna, senzualna in ženstvena.

Roke, prsti, zapestje

Tetovaže na prstih so redke zaradi številnih kulturološki razlogov, pa tudi praktičnih. Omislijo si jih ponavadi največji navdušenci nad tetovažami, predstavljale pa naj bi zelo natančno osebo, ki želi s svojim tatujem poslati pomembno sporočilo. Prostor na prstih je zelo omejen, kar pomeni, da mora tetovator ustvariti dovolj natančno sliko, ki bo predstavljala bistvo.

Tetovaže na prstih so redke zaradi številnih kulturološki razlogov
Tetovaže na prstih so redke zaradi številnih kulturološki razlogov

Osebe, ki imajo tetovažo na ramenu, naj bi bile ambiciozne in kreativne.

Tisti, ki imajo tetovažo v obliki rokava, naj bi bilo zelo odprtega duha in želijo živeti po svojih pravilih.

Med ženskami in moškimi je zelo priljubljen tudi tatu, ki se razteza od komolca do zapestja – predstavljal naj bi močno osebo, ki je navzven videti močno, a je v resnici čustvena.

Tetovaže na zapestju naj bi bile boleče in takšna naj bi bila tudi oseba, ki se zanjo odloči. Osebe, ki se odločijo za takšno tetovažo, naj bi se soočale s težko življenjsko izkušnjo. Ponavadi naj bi bile takšne osebe drugačne, vendar jih je strah izpostaviti svojo drugačnost, zato izberejo takšno mesto, ki ne odkriva veliko.

Stegna, meča, stopalo, gleženj

Tetovaža na sprednji strani stegna naj bi simbolizirala osebo, ki ima rada trende, tetovaža naj bi bila čustvene narave.

Oseba s takšnim tatujem naj bi spremljala trende.
Oseba s takšnim tatujem naj bi spremljala trende.

Oseba, ki ima tatu na stopalu ali gležnju, naj bi bila skrivnostna in introvertirana. Tatu se nahaja na skrivnem mestu, ki ga lahko razkaže, če bo želela. Takšna oseba bo pokazala svojo osebnost le, če bo čutila, da je tako prav.

Mnogi moški tetovirajo meča in takšna tetovaža naj ne bi imela drugega pomena kot razkazovanje. Ponavadi moški, ki telovadijo, radi poudarijo svoje mišice s kakšno večjo poslikavo.

KAJ POMENI, ČE IMAŠ TETOVAŽO NA LEVI STRANI?

Če ima oseba tetovažo na levi strani, pomeni, da se za njo domnevno skriva velik pomen, ker je srce na levi strani.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kaj napoveduje Baba Vanga za leto 2021? To so napovedi “Nostradamusa z Balkana”!