fbpx

Novi Volvo V90 – Švedi so vselej znali delati karavane

Novi Volvo V90

Volvo je pravzaprav pionir na področju avtomobilov z odsekanim karavanskim zadkom. Pomnite vse tiste filme, v katerih se vselej pojavi Volvov karavan. Star in zanemarjen ali pa nov Volvo V90 in bleščeč vedno pomeni statusni simbol in deviantno izbiro v avtomobilskem svetu. Šved je namreč drugačen, kot si žele biti njegovi vozniki. In nekateri to prav zares tudi so. Volvo V90.

Tako je … Volvo V90 … je seznanil svet s svojo podobo nepričakovano, saj naj bi ga predstavili šele v prihodnjih dnevih na uradni predstavitvi v Stockholmu. A to je že postala splošna praksa v avtomobilski industriji in dejstvo, da si proizvajalci žele čim več pozornosti medijev. Tako jo dobe kar dvakrat. Tudi Volvo V90.

Volvo 960 - legendarni karavan.
Volvo 960 – legendarni karavan.

Volvo S90, predstavljen pred dobrim mesecem, je odlično nakazal svojega brata z družinskim nahrbtnikom Volva V90. Z njim si deli obraz in bočno linijo. Zadek pa je seveda impozanten in v slogu že predpisane neobičajnosti Volva, ki zadke zna narediti tako drugačne, da avtomobila ne boste zamenjali z drugimi. Volvo V90 je narejen na platformi SPA in obljubljeno je, da bo Volvo V90 tako kot njegov limuzinski brat najvarnejši na svetu. Vse skupaj kot zaščitni znak blagovne znamke Volvo, ki na področju varnosti vselej pomeni sinonim za inovacije in varnost.

PREBERITE ŠE: Volvo S90: premijska limuzina, ki ni prepisovala od tekmecev

Volvo V90 - od predhodnika je daljši kar za 15 centimetrov.
Volvo V90 – od predhodnika je daljši kar za 15 centimetrov.
Volvo V90 - prepoznali ga boste po zanimivem prednjem delu.
Volvo V90 – prepoznali ga boste po zanimivem prednjem delu.

Za srce “šveda” je poskrbljeno, saj so na voljo štiri. Dva dizelska agregata z oznakama D4 in D5, ki premoreta 190 konjičev oziroma 225, ter dva bencinska z oznakama T5 in T6 z 254 konjiči oziroma 320. Kot se za “šveda” spodobi, bo tudi izjemno zelen in v kombinaciji s hibridno tehnologijo pravzaprav tudi najučinkovitejši, saj hibrid ponuja kar 400 konjičev pod svojimi prednjimi kolesi.

Volvo V90 bo pešce in ovire (divjad) zaznaval preko nabora senzorjev, ki mu bodo omogočale praktično avtonomno vožnjo. Pri Volvu temu pravijo kar polavtonomna vožnja, saj sistem ne potrebuje vozila pred seboj in tako lahko vozi praktično sam.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.volvo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!