fbpx

Novi ženski parfumi 2019: 7 top vonjev za jesen in zimo

Kako zapeljivo dišijo novi ženski parfumi 2019? Letošnjo jesen svojo police zapolnite s čudovitimi vonji Toma Forda, Guccija, Chanela in drugih. Mi vam predstavljamo top 7 dišav po izboru uredništva.

Kateri so novi ženski parfumi 2019, s katerimi boste osvajale to jesen in zimo? Lahko vam kar takoj zaupamoi, da so se letos vonji nekoliko oddaljili od težkih in močnih in se preselili k lahkotnosti in svežini. Katerih 7 vonjem smo izbrali?
Gucci

Mémoire d’une Odeur

Gucci, Mémoire d’une Odeur
Gucci, Mémoire d’une Odeur

Zadnji dišeči član vedno bolj razširjene družine Gucci je primern času – namreč ni določeno, kateremu spolu pripada. Na kratko: uniseks parfum, ki je primeren prav za vse priložnosti!

Zgornje note: rimska kamilica, mandelj
Srčne note: nočni jasmin, jasminovi cvetovi, mošus
Spodnje note: sandalovina, vanilja, cedrovina
Diptyque

Essences Insensées Tiare

Diptyque, Essences Insensées Tiare
Diptyque, Essences Insensées Tiare

Pri pariškem proizvajalcu Diptyque vsako leto predstavijo novo dišavo Insensées, in za leto 2019 so se resnično potrudili. Zvezda tokratne izdaje je eksotična tiare, roža Tahitija. Dišava deluje sveže in “zeleno”, pa tudi toplo in nežno. Zato verjamemo, da zna zadovoljiti širšo množico.

Zgornje note: zelene note, roza poper
Srčne note: tiare, plumeria
Spodnje note: vanilja, začimbe
Chanel

Paris – Riviera
Chanel, Paris - Riviera
Chanel, Paris – Riviera

Če težki in močni vonji niso za vas, potem vas bo tokrat presenetil Chanel. Njihov zadnji član družine Les Eaux de Chanel vse stavi na citruse in cvetlice. Še en tistih parfumov, ki bo nosljiv skozi cel dan.

Zgornje note: pomarančna lupinica, citrusi, cvetlice
Srčne note: neroli, jasmin
Spodnje note: benzoin, sandalovina
Givenchy

Eau de Givenchy
Givenchy, Eau de Givenchy
Givenchy, Eau de Givenchy

Zdaj je že očitno, da bodo to jesen dominirali citrusni vonji. Tudi pri Givenchyju so pripravili omamno dišavo s preprostim, a zgovornim imenom. Za vse ljubiteljice klasike in nepredvidljivosti.

Zgornje note: bergamotka, pomaranča, madarina, limona, petitgrain
Srčne note: pomarančni cvet, neroli, mandlji
Spodnje note: beli mušus, cedrovina, vetiver
Tom Ford

Métallique
Tom Ford, Métallique
Tom Ford, Métallique

Bodimo iskrene: to dišavo bi si lahko kupile že samo zaradi stekleničke! 🙂 Če ste sicer že poskusile dišave Toma Forda in so se vam zdele pretežke, naj vas razveselimo – tokrat gre za lažjo dišavo, cvetlično različico, ki ni tako močna, kot je pri njem to navada!Zgornje note: bergamotka, roza poper
Srčne note: glog, šmarnica, heliotropium
Spodnje note: muškatni slezenovec, vanilja, sandalovina
Lancôme

Idôle
Lancôme, Idôle
Lancôme, Idôle

Pri Lancômu so uspeli namešati še enega tistih parfumov, ki ga lahko brez skrbi nosimo vsak dan. Dovolj je nežen za deževna ponedeljkova jutra, dovolj svež, da nas prebudi po 4. uri popoldan in dovolj je zapeljiv, da bomo zvečer neustavljivo dišali. Dišava v supervitki šik steklenički ima vse možnosti, da postane nova klasika.

Zgornje note: bergamotka, hruška
Srčne note: turška vrtnica, rose de mai, indijski jasmin

Spodnje note: beli mušus, vanilja

Jo Malone

Rose & White Musk Absolu

Jo Malone, Rose & White Musk Absolu
Jo Malone, Rose & White Musk Absolu

Nova serija parfumov Absolu nas popelje naravnost v srce dišave. Ta je poklon “angleški vrtnici sredi arabske puščave”. Je sinonim za nepričakovano, skrivnostno in drzno, čute pa prebuja z intenzivnimi srčnimi notami damaščanske vrtnice. Za čutne dame!

Srčne note:
damaščanska vrtnica, rožna voda
Spodnje note: ambra, beli mušus, agarovina

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.