Najboljše grozljivke 2019 (do danes)

Grozljive sprijene igre, nevarni dvojniki, smrtonosne inicacije, nenavadni rituali ... vse to so najboljše grozljivke 2019 (do danes).

Katere so najboljše grozljivke 2019? 
Nova zlata doba grozljivk nam tudi letos vzbuja prave nočne more! Filmski ustvarjali so namreč nadgradili svoj tempo, pri katerem vas bo zmrazilo do kosti. S svojo drugo grozljivko se je vrnil oskarjevec Jordan Peele, razveselili pa smo se tudi novega grozljivkega psihadeličnega trilerja Arija Asterja, ki nas je lani navdušil s svojim prvencem, zloglasno družinsko grozljivko Podedovano zlo (Heridarity, 2019).

Ready or Not (2019)


Potem, ko se Grace poroči s svojim sanjskim moškim (no, tako vsaj misli), mora preživeti poročno noč, ki pa ni nič kaj običajna. Njeni bogati priženjeni starši jo namreč prislijo v grozljivo igro, kjer jo lovijo z različnim orožjem. Prepričani so, da bodo le s tem, če jo ubijejo, preklicali antično prekletstvo, ki grozi, da bo sesulo njihov imperij.Mi (Us, 2019)


Adelaide se s svojo družino odpravi na idilične počitnice v družinsko počitniško hišo na plaži. Ker jo iz preteklosti preganja nepojasnjena in nerešena travma, spremlja pa še vrsta nepričakovanih naključij, postaja prestrašena Adelaide vedno bolj prepričana, da se bo njeni družini pripetilo nekaj groznega. Po preživetem dnevu na plaži se družina vrhe v hišo, ko se v večernih urah na dovozu pojavijo štiri podobe. Kmalu odkrijejo, da so to njihovi dvojniki, ki jim strežejo po življenju.

The Hole in the Ground (2019)


Sarah se s sinom Chrisom preseli v nov dom na irskem podeželju, zraven gozdu, ki skriva velikansko luknjo. Neko noč Chris izgine. Ko se vrne, se zdi, da je nepoškodovan in nespremenjen. A njegovo obnašanje postaja s časom resnično zaskrbljujoče. Sarah se začne spraševati, ali je fant, ki se je vrnil, res njen sin.

Midsommar (2019)


Režiser izvrstne grozljivke Podedovano zlo (Heridarity, 2018) se je tudi letos izkazal s svojim drugim celovečercem, ki je brutalen! V njem spremljamo mlad ameriški par, ki se po družinski tragediji s prijatelji odpravi na poletni festival v švedski vasici. Kar se začne kot brezskrbna poletna avantura, se spreobrne v zloveščo dogajanje, ko par povabijo k ritualom, ki so vse bolj nenavadni in skrb vzbujajoči.

Strašljive zgodbe (Scary Stories to Tell in the Dark, 2019)


Zgodba se odvija leta 1968 v majhnem ameriškem mestecu Mill Valley, kjer je že vrsto let prisotna močna senca družine Bellows. V njihovem zapuščenem dvorcu na robu mesta najstnica Sarah s svojimi prijatelji odkrije knjigo strašljivih zgodb, ki pa ni povsem navadna knjiga. V njej so namreč zapisane zgodbe, ki oživijo in ogrožajo tiste, katerih ime je zapisano v zgodbi. Za najstnike se z odkritjem grozljive knjige prične prava nočna mora in boj za preživetje.

Braid (2019)


Ubežnici se odločita, da bosta oropali bogatega, a psihično nestabilnega prijatelja, živečega v nekem fantazijskem svetu, ki si ga je z njima ustvaril še kot otrok. Da bi dobili njegov denar, morata dekleti sprejeti smrtnostno in perverzno igro, ki poteka prav v tem fantazijskem svetu. Ko stvari postanejo izjemno nasilne in začneta halucinirati, jima postane jasno, da je pridobivanje denarja njuna najmanjša skrb.

Srečen smrtni dan 2 (Happy Death Day 2U, 2019)


Študentka Tree je v prvem delu umrla kar enajstkrat, da je uspela ugotoviti, kdo je njen morilec, ki jo je preganjal na njen rojstni dan. In ko je že mislila, da ni več ujeta v časovni zanki in da je zaživela boljše življenje, znova začne podoživljati grozeč dan, ki ga je že večkrat preživljala. A tokrat je vse drugače, saj so se v časovno zanko ujeli tudi njeni prijatelji. Če jih bo hotela rešiti, bo znova morala umirati. Obenem pa bo skušala raziskati, zakaj se je dejansko ustavila v času.

Pledge (2019)


Ko tri prijatelje vsaka bratovščina na kampusu zavrne, dobijo nepričakovano povabilo skrivnostne elitne bratovščine, ki jim ponudi dostop do ekskluzivnega sveta divjih zabav in VIP statusa. A kje je zanka? V sadističnem obredu iniciacije, ki se v 48 urah sprevrže iz pokvarjene v smrtonosno. Film s sprijenim humorjem in grozovitimi šoki ima samo eno vprašanje: kako daleč bi šli, da bi bili priljubljeni?

Druge grozljivke 2019

Velvet Buzzsaw (2019)
Mačje pokopališče (Pet Sematary, 2019)
Prekletstvo žalujoče ženske (The Curse of La Llorona, 2019)

Brightburn (2019)
Otroška igra (Child’s Play,2019)
Soba pobega (Escape Room, 2019)
Annabelle 3 (Annabelle Comes Home, 2019)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zdaj je uradno: vrača se serija Seks v mestu