fbpx

Novoletni Partytime

31. december je dan, ko bodo vsa čutila usmerjena v moč poznega popoldneva, večera in še posebej magične noči, ko se bodo začeli odvijati največji novoletni dogodki v Evropi.

München: Vse je zlato, kar se sveti!

Bistvo je očem nevidno. Morda so bile prav zato vse priložnosti razvajanja, ki jih skriva bližnji München, še do nedavnega skrbno varovane pred našimi pogledi. Toda München je metropola evforičnih nakupovalnih mrzlic, posedanja po izbranih kavarnah, sprehodov po čarobnih mestnih ulicah in – kar je najpomembneje – raj za oboževalce divjih, neskončno dolgih noči, polnih plesa. Prepustimo se tempu (pre)drzne novoletne zabave v klubu Pacha. Bavarska prestolnica nam bo odkrila svoje prve čare ob obisku olimpijskega parka in BMW Welta − razstavnega prostora in kulturnega centra tovarne legendarnih vozil BMW. Še posebej zabaven je obisk akvarija Sea Life v olimpijskem parku, ki prikazuje morsko življenje od regionalnih rek do tropskih morij. Ker je dan pred silvestrovim vedno napet predvsem zaradi zadnjih nujnih nakupov, nam bo v pomoč sprehod po prestižni nakupovalni ulici Maximilianstrasse, kjer se šopirijo izložbe Hugo Boss, D & G, Dior, Versace in ostale. Udoben hotel Suite bo pravi naslov v prvih trenutkih novega leta. Ker pa je cilj novoletnega Münchna predvsem zabava, je za divjo, noro in dolgo zabavo poskrbljeno v dveh klubih. Z bavarsko mladino se bomo lahko spoznali v klubu Apartment 11 v središču Münchna, v novo leto pa lahko zaplešemo v enem od najbolj znanih münchenskih klubov Pacha, ki slovi po izboru klubske glasbe, ki v Pacho privablja največje zvezde svetovne estrade.

BMW Velt.
BMW Velt.

Rim – bližnje srečanje s Kupidovo puščico

Kako prijetno je biti zaljubljen: metuljčki v trebuhu, simpatična zmedenost in izključno samo en cilj: ustreči vsem željam. Oddih v mestu zaljubljencev lahko postreže z neštetimi priložnostmi izkazovanja naklonjenosti, novoletno odštevanje je lahko zaključeno s polnočnim poljubom v družbi več deset tisoč ostalih obiskovalcev na največjem plesnem festivalu zaljubljencev Amore Festival. Že šesti novoletni festival dokazuje, da sodi med najprivlačnejše novoletne destinacije tistih, ki želijo doživeti pozitivne vibracije kar najširšega spektra žanrov elektronske glasbe. Na štirih odrih in več kot 20.000 m2 se bo v novo leto 2009 skupaj podalo krepko več kot 60.000 Kupidovih varovancev. Kot pravi romantiki med ogledom večnega mesta ne smemo pozabiti vreči kovanca v Fontano di Trevi in se sprehoditi po trgu Navona s številnimi uličnimi umetniki. Romantični večerji v dvoje lahko sledi počitek v udobnem ljubezenskem gnezdecu − hotelu Torre di Pratolungo.

Amsterdam countdown

Pri novoletnih destinacijah je Amsterdam zagotovo posebnež med posebneži in Qountdown je največje hardstyle novoletno odštevanje na planetu. Koliko časa bomo preživeli v veliki postelji, gledali televizijo, se razvajali pod prho ali pripravljali topel čaj v sobni mini kuhinji, recimo hotela Bastion Deluxe? Verjetno ne prav veliko, saj mesto ponuja ogromno. Svojo zabavo dobrodošlice si lahko pripravimo v klubu Escape v središču mesta. Po počitku v hotelu pa bomo morali spoznati zanimivosti mesta med katerimi bosta prav gotovo vredna ogleda muzej voščenih lutk Madame Tussauds in ogled interaktivne razstave Heineken Experience, zabavnega spoznavanja najbolj znanega piva na svetu, družine Heineken, in seveda procesa varjenja piva. Zabava brez pravil, tabujev in omejitev se bo 31. decembra nadaljevala na največjem plesnem spektaklu na planetu − Qountdown, ki bo privabil več tisoč tistih, ki jim bo to noč dovoljeno vse. Res je, da Amsterdam, mesto brez tabujev, kar kliče po močno povišanem srčnem utripu in rahli omotici naslade, vendar si konec leta organizirajmo tudi v nizozemsko-nemški navezi. Na poti iz Amsterdama si rezervirajmo sobo v hotelu Tulip Inn v tipičnem nizozemskem mestu Amersfort. Na zadnji dan v letu pa preizkusimo vibracije nemškega Düsseldorfa, kjer bo v LTU Areni že osmo leto zapored potekal Sensation White − zabava, ki postavlja nova pravila elektronskih plesnih spektaklov. Več kot deseturni šok za oči, ušesa in srce nam bo letos na silvestrovo znova ponudil izbor najboljših svetovnih DJjev, ob njih pa še več kot 120 ostalih nastopajočih: plesalcev, statistov in akrobatov. Letošnja novoletna pravljica Ocean of White se bo za sedmimi gorami in sedmimi vodami odvijala na več kot 160 metrov dolgem odru z izjemno vodno konstrukcijo, skozi katero bo vsako uro preteklo neverjetnih 2,1 milijona litrov vode. Glasno, mokro in nepozabno …

Amsterdam.
Amsterdam.

Melbourne – prestiž novega leta pri +30 oC

Če se odločimo, da je morda prav letošnji zaključek pravljičnega decembra vreden razvajan ja v daljni Avstraliji, lahko za začetek spoznamo čare daljnega Singapurja, glamuroznega Sydneyja in pot zaključimo v Melbournu. Čas je za kopalke! Poleg ogledov vseh treh mest, parka Blue Mountains, ki je pod UNESCO-vo zaščito, in živalskega parka Fetherdale v bližini Sydneyja, sončenja na plažah, nakupovanja v Melbournu in ogleda pingvinov na otoku Phillip Island, naj bo bistvena zabava. Najprej jo lahko okusimo v singapurskem klubu Zouk Club, po mnenju Minstry Magazina enem izmed treh najboljših klubov na svetu, kjer so uživali David Beckham, Matt Dilon, skupina Linkin Park in Jamiroquiai. Le koga bomo srečali tokrat? V novo leto lahko vstopimo na znamenitem stadionu Telstra Dome v Melbournu, kjer bo več kot 50.000 obiskovalcev z vsega sveta pozabilo na realnost in si dovolilo vse to, o čemer lahko samo sanjamo.

Melbourne.
Melbourne.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!