fbpx

Oas1s – hiša, ki je zelena z dušo in telesom

Oas1s - drevesne hiše malo drugače

Si predstavljate, da živite v mestu, obkroženi samo z zelenjem, in da vam rože in zelenjava rastejo kar na fasadi? To je vizija danskega arhitekta Raimonda de Hulluja, ki jo je prelil v hišo Oas1s, samozadostno hišo, ki je "zelena" v obeh pomenih besede, kot zelena gradnja (je več kot samo nizkoenergijska in pasivna hiša) in dejansko, saj je fasada obrasla z vegetacijo. Danec je pri arhitekturnem načrtovanju uporabil biomimikrijo, saj hiša, ki meri 6 x 6 x 12 metrov, posnema drevesa.

Kaj dobimo, ko združimo drevo in hišo? Oas1s. Oas1s je konceptna hiša iz recikliranega lesa in organske izolacije, ki je zelena z dušo in telesom in se je pri svojem videzu zgledovala po drevesih. Ponuja 160 kvadratnih metrov bivalnih prostorov, ki so razporejeni v štiri nadstropja. Notranjost je sodobna, a zaradi uporabe lesa ustvarja toplino. Vsako nadstropje krasi veliko okno, tu je še francoski balkon, na vrhu pa nas pričaka stropno okno. In če se sprašujete glede imena … Oas1s je izdelan v obliki številke 1.

Bodo v prihodnosti začeli rasti takšne hiše?
Bodo v prihodnosti začeli rasti takšne hiše?

V “zeleni oazi” živite popolnoma odklopljeni iz omrežja (vodovodnega, komunalnega in električnega), sledi pa tudi konceptu “od zibelke do zibelke”, kjer noben odpadek ne gre v nič.

PREBERITE ŠE: Sodobna hiša v Cerknici – moderna arhitektura in narava z roko v roki

Če se uresniči vizija danskega arhitekta Raimonda de Hulluja, ki si želi 100-odstotno zeleni koncept (ne le tehničnega, ampak tudi vizualnega), bomo kmalu živeli v urbanih gozdovih, kjer stavbe spominjajo na drevesa. Vsekakor boljše kot betonska džungla, kjer nas večina živi danes.

Galerija:

Dodatne Informacije

Več informacij:
oas1s.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.