Obsojene na samoto: 5 tipov žensk, ki težko najdejo ljubezen

Večina žensk ima zagotovo v sebi lastnosti vseh petih tipov žensk. In če znajo ohranjati ravnovesje med temi lastnostmi, lahko zanje potem verjetno rečemo, da so dobre partnerke. A obstajajo tudi takšne dame, ki stavijo le na eno obliko vedenja, ki je vedno krivo za to, da nikoli NE NAJDEJO LJUBEZNI. Takšne ženske so, žal, obsojene na samoto, če se ne bodo spremenile.

1. Mama

Ne samo, da je dekle svojega partnerja, je tudi life coach, psihoterapevt in mama. On ga želi spremeniti, izboljšati, razume ga kot svoj projekt. Vanj vlaga čustveno, kot tudi finančno. Zanj skrbi, kot bi ga rodila. Morda boste na prvi pogled pomislili “blagor njemu”, a tak tip ženske je lahko včasih naporen, tako kot vsaka mama.

Zakaj je takšna? V otroštvu je morda imela vlogo “mame” za mlajše brate ali sestre in starši so ji nezavedno v glavo vcepili to, da tako skrbi tudi za svojega bodočega izbranca.

Mama
Mama

2. Gospodična “Sorodna duša”

Idealistka, ki v vsakem moškem vidi potencial “Gospoda Pravega” in je obsedena s tem, da ga za vsako ceno v vsakem tudi najde. Po propadli vezi jo zagrabi panika, ker je morda izgubila možnost, da najde svojo sorodno dušo. S svojim obnašanjem večino moških straši, saj si nihče ne želi poroke, otrok in načrtov za stara leta po dobrem tednu veze.

Zakaj je takšna? Možno je, da v otroštvu ni imela dovolj pozornosti in ljubezni, zato je odraščala s fantazijami, da bo nekega dne živela v skladni družini.

Gospodična "Sorodna duša"
Gospodična “Sorodna duša”

3. “Seks mašina”

Naslov je dovolj zgovoren – to je ženska, ki želi seks, še več seksa in samo seks. Prva asociacija na takšno žensko je gotovo Samantha iz serije Seks v mestu: spolnost ji je čista zabava, vse ima pod nadzorom in beži stran od veze. Samantha je na srečo samo lik iz serije in v resnici zadeve niso tako drastične, a takšno žensko tudi v resnici čustva ne zanimajo kaj preveč. V glavnem privlači moške, ki so ji podobni in od katerih dobi to, kar želi. Najverjetne pa si bo tudi takšna ženska prej ali slej zaželela prave veze in pri iskanju le-te lahko ima nemalo težav.

Zakaj je takšna? Izkušnje, ki jih je imela, so temeljile izključno na spolnosti. Tako se je navadila, da so razmerja v resnici spolnost.

"Seks mašina"
“Seks mašina”

4. Anakonda

Nevarna kot njeno poimenovanje. V strahu, da jo bo izbranec zapustil ali prevaral, je lahko velika manipulatorka. Poleg tega, da partnerja drži na kratko, vodi račun o vsem in je vedno v pripravljenosti. Ko jo partner zapusti, se tolaži s tem, da so bili njeni dvomi utemeljeni.

Zakaj je takšna? Zgodnja razmerja in izkuušnje so vplivala na to, da je danes takšna, kot je. V glavnem je razlog prevara, zato je zdaj previdna in nevarna – kot anakonda.

Anakonda
Anakonda

5. Gospodična “Popolna”

Ženska osvaja svet s popolnim videzom, popolno službo, popolnim življenjem … Ima visoke standarde, nikoli ni sproščena in je precej hladna oseba. Partnerja večkrat kritizira in le redko karkoli zadovolji njene kriterije.

Zakaj je takšna? Najverjetneje je odrasla v družni, kjer so imeli starši visoke standarde in zdaj verjame, da nihče ni dovolj dober zanjo.

Gospodična "Popolna"
Gospodična “Popolna”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!