fbpx

Najboljše pametne televizije 2019: za tvoj moderen dom

Čeprav nič ne more zamenjati ogleda filma v kinodvorani, pa lahko s pomočjo domače pametne televizije iz resničnega sveta pobegnete večkrat kot sicer. Katere so najboljše pametne televizije 2019?

Praktično vse televizije višjega razreda ima dandanes že vgrajena nekatera pametna orodja – od pametnih telefonov se razlikujejo predvsem po tem, da ima vsak njihov proizvajalec svoj uporabniški vmesnik. Kako torej izbrati pametno televizijo, ki bo zadostila vašim željam?

Od pametne televizije gre pričakovati, da ponuja funkcijo glasovnega upravljanja preko asistentov, kot je na primer Google. Obenem mora vsebovati ethernetni priključek in vgrajen Wi-Fi modul, kar vam omogoča, da s spleta nanjo prenesete različne multimedijske vsebine. Nekatere pametne televizije vključujejo tudi lastno trgovino z aplikacijami. V vsakem primeru pa gre izbrati napravo z operacijskim sistemom, ki je preprost za uporabo.

Najboljše pametne televizije 2019:

1. Philips TV 7304 in 7354 iz serije Performance – The One to watch

Philips TV serija 7304
Philips TV serija 7304

Za začetek serija televizorjev 73×4 prepriča s kakovostno sliko, po kateri je Philips dobro znan, odličnim zvokom, različnimi diagonalami zaslona (celo do 178 cm), operacijskim sistemom Android, privlačno ceno in s tehnologijo Ambilight. 3-stranska osvetlitev okrog robov televizorja projecira barve zaslona na stene in v prostor okoli televizorja v realnem času. Napeti filmi in igre postanejo pristnejši, glasba dobi svetlobno predstavo, vaš televizor pa je lahko, tudi ko je izklopljen, umetnina z ambientalno spremljavo.

Philipsova serija televizorjev 73×4 podpira vrhunski zvok in video format Dolby, kar pomeni, da je vsebina HDR na vašem zaslonu videti in slišati realno in hkrati veličastno. Jasen, intuitiven vmesnik na Philipsovem televizorju omogoča, da preprosto brskate med novimi filmskimi izdajami in nadaljujete s predvajanjem serije tam, kjer ste ostali.

Philips Android TV se upravlja z glasom. Če želite gledati Netflix, igrati igre ali iščete aplikacije v trgovini Google Play, mu to enostavno poveste. Z glasovnimi ukazi lahko upravljate tudi vse pametne domače naprave, ki so združljive s pametno asistenco Asistent Google, ne da bi pri tem vstali s kavča.
VEČ INFORMACIJ: philips.si

2. Samsung Q900R 8K Smart QLED

Samsung Q900R 8K Smart QLED TV
Samsung Q900R 8K Smart QLED TV

Potopite se v QLED 8K zaslon in odpotujte v drugi svet. S 33 milijoni slikovnih pik Samsung QLED 8K televizor predstavlja novo vizualno doživetje, ki vam od blizu nudi občutek resničnosti. Televizor uporablja tudi ekskluzivno Samsung tehnologijo kvantnih pik, s katero pridejo pri stoodstotnem barvnem volumnu do izraza resnične barve.

Opremljen je s Quantum HDR-tehnologijo, ki optimizira vsak prizor z različnimi HDR-izrazi. Svetlost zaslona se prilagaja vsem pogojem gledanja in vsebini vsakega prizora v realnem času. Inteligentno strojno učenje analizira in nadgrajuje vsak prizor, ne glede na vrsto vsebine. Odlikuje ga tudi t. i. Direct Full Array, ki analizira vsak del posameznega prizora in z nadzorom svetlobe v ozadju v vsakem območju dodaja globino ter podrobnosti. Rezultat so globlje črnine, manj bleščanja in zato natančnejše podrobnosti, ponaša pa se tudi s širšimi koti gledanja.

Z ambientalnim načinom preoblikuje vaš prostor tudi takrat, ko je izklopljen – zlije se z vašo dnevno sobo. Poustvarja dekorativne vzorce, hkrati pa nudi uporabne informacije, ki ustrezajo vašemu življenjskemu slogu.
VEČ INFORMACIJ: samsung.com

3. SONY ZG9 8K HDR Full Array LED

Sony ZG9 8K HDR Full Array LED
Sony ZG9 8K HDR Full Array LED

Televizorji Sony ZG9 8K HDR Full Array LED (98”/85”) družine MASTER Series so prvi televizorji podjetja Sony, ki ponujajo zmogljivost 8K HDR Full Array LED. Vključujejo najnovejšo generacijo slikovnega procesorja Picture Processor X1™ Ultimate, ki je opremljen z 8K in prilagodljivo zbirko podatkov algoritmov ultra-ločljivosti, kar omogoča, da tehnologija 8K X-Reality™ PRO pretvori ločljivost kakršnekoli vsebine blizu prave kakovosti 8K.

Poleg tega Sonyjeva edinstvena in napredna tehnologija Backlight Master Drive vključuje novo zasnovan LED-modul in nadzorni algoritem, optimiziran za 8K. Tehnologija Acoustic Multi-Audio™ s štirimi zvočniki pod in nad zaslonom pa gledalcem omogoča, da slišijo zvok iz zaslona in ne iz mesta, kjer je postavljen zvočnik. To omogoča doseganje visoke ravni kakovosti zvoka, ki ustreza slikam v ločljivosti 8K na velikem zaslonu.
VEČ INFORMACIJ: sony.si

4. LG OLED77C9PLA TV

LG OLED77C9PLA TV
LG OLED77C9PLA TV

Zasnova televizorjev LG OLED je neverjetno tanka in lahka. Prilagodi se vašemu okolju in ustvari lepo dekoracijo v vsakem domu. Več kot 8 milijonov osvetljenih slikovnih pik OLED ustvari zelo natančne odtenke in širok barvni spekter, ki najbolj ustreza le na popolnoma dodelanem črnem ozadju. Procesor druge generacije zagotavlja pomembne izboljšave v umetni inteligenci, optimizira grafiko in zmogljivost CPU v realnem času.

LG OLED TV podpira najpomembnejše formate s High Dynamic Range (visok dinamični razpon), kot so HLG, HDR10, Dolby Vision in Technicolor. Dolby Atmos prostorski zvok dvigne na povsem drugo raven. Zvok se giblje okrog vas, odvisno od premika posameznih predmetov v trenutni sceni – ustvarja 360° realistični zvok, ki vas obdaja.

Televizijo lahko upravljate z glasom, tako preprosto vnesete glasovni poziv in že si lahko ogledate TV oddajo, najljubši video ali televizor neposredno preklopite na igralno konzolo.
VEČ INFORMACIJ: lg.com

5. Panasonic OLED TX-55FZ800E

Panasonic OLED TX-55FZ800E
Panasonic OLED TX-55FZ800E

Televizorji osupljivega dizajna so tudi močna ohišja za sliko in zvok. So kombinacija neprimerljivih možnosti kontrasta tehnologije zaslonov 4K HDR OLED in novega načina obdelave video zapisov Studio Color HCX, ki so jih prilagodili pravi hollywoodski filmarji, tako da boste vedno videli takšne slike, kakršne so si avtorji zamislili. Panasonic zaradi tega že desetletja ustvarja razmerja s hollywoodsko filmsko skupnostjo, da bi zagotovil, da so njegovi televizorji boljši od ostalih znamk pri prikazovanju kreativnih vizij režiserjev v vašem domu.

Panasonicovi televizorji podpirajo več formatov HDR, kot sta HDR10 in Hybrid Log Gamma. OLED televizorji podpirajo tudi HDR10+ (čaka se certifikat). Poleg tega, da bi izboljšali vaše doživtje HDR-ja, Panasonic nudi nekatere originalne funkcije, kot so dinamična optimizacija scen, ki optimizira slike HDR glede na vsebino, in samodejno poviševanje svetlosti, ki prilagaja video zapis glede na ambientalno osvetlitev v vašem okolju.

Panasonicovi televizorji omogočajo najboljši način prikaza za gledanje. Športni način tako na primer kombinira živopisne nianse z učinkom prostorskega zvoka za gledanje nogometa in drugih športov v živo. Zelo odzivna slika v načinu delovanja za igre pa omogoča zabavnejše igranje z boljšim in bolj neposrednim občutkom.
VEČ INFORMACIJ: panasonic.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!