fbpx

Obupen prvi zmenek: 6 prijaznih načinov, kako mu poveš, da te NE ZANIMA več

Obupen prvi zmenek: 6 prijaznih načinov, kako mu poveš, da te NE ZANIMA več

Če si spoznala, na prvi pogled, zanimivega moškega, a po prvem zmenku z njim ne želiš ohraniti stika, je najbolj pošteno, da mu to neposredno tudi poveš – in za to obstajajo tudi prijazni načini!

Povsem nemogoče je, da bi bili vsi tvoji zmenki odlični. Težko je najti osebo, s katero bi se takoj povezala, kot da se poznata že celo življenje. In če med vama ni kemije, za to preprosto ni nihče kriv. Enostavno vama ni usojeno.

Ljudje ponavadi dajo priložnost le ljudem, za katere se jim zdi, da bi lahko bili potencialni partnerji in pozabijo, da obstajajo tudi osebe, ki niso na prvi pogled “ženitni material”, a v sebi hranijo vse tiste lastnosti, o katerih že leta sanjajo, da bi jih imel njihov partner. Zato je prav, da daš priložnost tudi tisti osebi, ki ti morda ni ta hip všeč, boš pa potem na prvem zmenku videla, ali je tvoja intuicija imela prav.

Če na prvem zmenku ugotoviš, da je bil ta obupen in nikakor ne želiš ponovno videti osebe, je najbolj pošteno, da ji to tudi sporočiš. Mirno in prijazno, saj vsi ljudje imajo čustva in jih nikakor ne želiš prizadeti s svojo ošabnostjo. Kajne?

Razmisli o sporočilu, v katerem mu boš jasno dala vedeti, da ga ne želiš ponovo videti in naj svojo srečo išče kje drugje. Ponavljamo: nikogar ne vleči za nos!

To je 6 prijaznih načinov, kako mu poveš, da te NE ZANIMA več …

“Imela sem se lepo, vendar ne čutim kemije med nama.”

Kemija je izjemno pomembna in realna stvar. Ne boš je občutila vsem ljudmi, kar je povsem v redu. Izpostavi, da si se imela lepo, vendar iskrice, ki bi te premaknila, ni bilo. Na tak načinu mu boš pokazala, da ni naredil nič narobe, temveč ni prava izbira zate. Cenil bo tvojo iskrenost.

“Ne želim tratiti tvojega časa.”

Na tak način mu boš pokazala, da ceniš njegov čas, ki bi ga lahko porabil na iskanju sorodne duše kje drugje. Če te ne zanima, je največ, kar lahko narediš to, da mu to tudi daš vedeti.

“Ne želim tratiti tvojega časa.”
“Ne želim tratiti tvojega časa.”

“Mislim, da ne pričakujeva istih stvari.”

Na prvem zmenku boš gotovo vedela, ali z določeno osebo lahko oblikuješ dolgoročno zvezo. In če tega ne začutiš, potem nimaš kaj iskati v takšnem odnosu. Tovrstno sporočilo mu bo dalo vedeti, da z njim nič ni narobe, temveč opažaš, da imata drugačen pogled na življenje.

“Ne razumeva se najbolje.”

Če opaziš, da oseba želi imeti s teboj resno zvezo, a si tega ne moreš niti predstavljati, ti tega ni treba detajlno razlagati, temveč je dovolj, da mu na kratko poveš, da stvar ni takšna, kot si mislila, da bo.

“Žal mi je, da sem ustvarila napačen vtis.”
“Žal mi je, da sem ustvarila napačen vtis.”

“Žal mi je, da sem ustvarila napačen vtis.”

Tovrsten stavek uporabi le takrat, ko veš, da je oseba odlična in je upala, da bo med vama kaj več … ter se ti zdi, da si dala napačen vtis, da tudi ti želiš kaj več. Ni se ti treba opravičevati, ker ne želiš z nekom ponovno iti na zmenek, a to je gotovo najboljši način, da prekineš odnos.

“Sem vesela, da sem te spoznala, vendar …”

Vedno ceni čas druge osebe! Zahvali se mu, ker si je vzel čas zate in povej, da spoštuješ zmenek, vendar ne želiš, da se ponovi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.