fbpx

“Ocean Atlas” na Bahamih: Največja podmorska skulptura na svetu

"Ocean Atlas" na Bahamih je s pomočjo 3-D printerja izdelal umetnik Jason deCaires Taylor in velja za največjo podmorsko skulpturo do sedaj.

Izjemno podmorsko skulpturo “Ocean Atlas”, ki velja za največjo do sedaj, je iz PH nevtralnih materialov, ki ne vplivajo na naravno ravnovesje v morju, izdelal umetnik Jason deCaires Taylor. Kip predstavlja 60-tonski umeten koralni greben, na katerem se bo lahko razvilo bogato podmorsko življenje in turiste zadržal pred raziskovanjem onesnaženih prizadetih globin. Videz mogočne skulpture je navdihnil grški bog Atlas, mogočni Titan, ki je po verovanjih na svojih plečih nosil celotno nebeško gorovje. V sodobni različici gre za dekle, ki na svojih ramenih nosi odgovornost za celotno morsko prostranstvo, “Ocean Atlas” namreč sporoča pomembno dejstvo, da so mlajše generacije tiste, ki so in bodo odgovorne za skrb za stanje v naravi okoli sebe.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.