Belted Survivors: po ogledu teh fotografij se boš v avtu vedno pripel!

Od danes naprej se boš vedno pripel v avtomobilu!

Kako pomembno je, da se v avtu pripnemo z varnostnim pasom, vam najbrž ni treba posebej razlagati. Kljub temu številni vozniki še vedno postavljajo življenje na kocko. Pregovor pravi, da slike povedo več kot besede, zato si oglej serijo fotografij Belted Survivor, ki prikazuje preživele v prometni nesreči. Naj ti bodo njihove rane, nastale zaradi pasu, v opomin.

Cestnoprometna podjetja že leta ozaveščajo voznike o koristnosti varnostnega pasu, a se zdi, da njihove kampanje niso obrodile sadov pri vseh voznikih. Še danes slišimo, da so udeleženci v prometu izgubili življenje zaradi malomarnosti. V Sloveniji to ni redek pojav, a stanje ni boljše niti v tujini – v Novi Zelandiji vsako leto na cesti umre več kot 90 ljudi, predvsem neprivezanih moških.

Ker se vozniki ne zavedajo dovolj dobro pomembnosti varnostnega pasu, so nekatera novozelandska podjetja združila moči in ustvarila serijo močnih fotografij nekdanjih udeležencev v prometni nesreči, ki prikazujejo, kaj se zgodi, ko ti pas reši življenje.

V sodelovanju s spletno stranjo VICE, ki je prejela več različnih zgodb ponesrečenih ljudi, so izbrali 10 moških, ki so sodelovali v kampanji z naslovom Belt up. Live on. (Priveži se. Živi.). Ti so kozmetičnem podjetju PROFX, ki se ukvarja z izdelavo filmskih mask, poslali svoje fotografije okrevanja, s pomočjo katerih so vizažisti na njihovih telesih poustvarili dejanske rane. Fotografi so nato posneli fotografije v njihovih domovih in tako izzvali pristne občutke, ki so obudili pretekle izkušnje.

Nastale fotografije so bile razstavljene po mestih udeležencev v kampanji. Moški so fotografije delili tudi na družbenih omrežjih in sodelovali na dogodkih, na kateri so pripovedovali svoje pretresljive zgodbe s srečnim koncem. Njihov projekt je že spodbudil številne uporabnike spleta, da so delili svoje zgodbe s svetom. Ker varnostni pas zares rešuje življenje!

Galerija: Belted Survivors – moški, preživeli zaradi varnostnega pasu

Dodatne Informacije

Več informacij:
beltedsurvivors.nz

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Festival Panč 2020: 13. festival stand up komedije bo!