fbpx

Oddolgočasite leto 2020!

Že Nostradamus je napovedal, da bo leto 2020 na določen način prelomno, saj se bo z njim začelo novo obdobje. Prišlo naj bi do temeljite preobrazbe sveta, v katerem živimo, in do rojstva človeštva na novi duhovni ravni. Zato morda ni naključje, da se bodo ravno v tem letu zvrstili posebni dogodki – glasbeni, športni in tudi znanstveni, ki bodo povezali številne narode z vsega sveta. Pripravite se na osupljivo leto 2020, ki bo vse prej kot dolgočasno. Poglejmo si, česa ne smemo zamuditi v tem letu. #ODDOLGOCASI2020

05/2020
EVROVIZIJA

Spomladi bo milijone gledalcev po vsem svetu združila glasba, ki bo odmevala iz Rotterdama na Nizozemskem. Pesem Evrovizije 2020 bo 65. prireditev Evrovizije in velja za najdlje ponavljajočo se televizijsko oddajo na svetu. Zaradi bogate preteklosti je nastalo kar nekaj zanimivih dejstev … Združeno kraljestvo leta 1974 ni dalo niti ene točke skupini Abba. Zmagovalna pesem Norveške (Nocturne) leta 1995 je vsebovala le 24 besed. Srbija je prvič sodelovala kot samostojna država leta 2007 in istega leta tudi zmagala. Ko je ukrajinska pevka Ruslana leta 2004 zmagala na Evroviziji, je bila nagrajena s sedežem v parlamentu.
eurovision.tv

Sozvočje z napredkom

Razvoj in napredek sta vodilo sodobne družbe, zato k napredku stremi tudi Peugeot. Danes brezskrbno in konkretno vstopa v dobo energetskega prehoda ter nam z novim Peugeot 208 ponuja vznemirljivo in prepričljivo vizijo prihodnosti. Če smo še do nedavnega mislili, da je polavtonomna vožnja stvar prihodnosti, je ta z novim Peugeot 208 postala resničnost. Mali mestni avto z najnovejšimi sistemi za pomoč pri vožnji (prilagodljiv tempomat s funkcijo Stop & Go, pomoč pri zadrževanju na voznem pasu, samodejno zaviranje v sili, prepoznavanje prometnih znakov, električna parkirna zavora …) skrbi za vašo varnost in udobje.
peugeot.si

06/2020
EURO 2020

16. evropsko prvenstvo v nogometu 2020, ki se uradno imenuje UEFA Euro 2020, bo prvič potekalo v dvanajstih evropskih mestih, v dvanajstih državah. Portugalska nogometna reprezentanca bo branila naslov prvaka, ki ga je osvojila leta 2016. Nekdanji predsednik UEFA Michel Platini je dejal, da se turnir gosti v različnih državah, saj gre za »romantično« enkraten dogodek v počastitev 60. rojstnega dne tekmovanja evropskega prvenstva. Stadion Wembley v Londonu bo gostil tekme vseh krogov razen četrtfinala, tudi finale tekmovanja.
uefa.com

ŠPORTNA VITALNOST

Nogometaši zagotovo veljajo za največje zapeljivce med športniki. A ko zagledamo novi Peugeot 208, ki s svojo mladostno podobo izraža energičnost, spontanost in vrednote znamke Peugeot: visoka pričakovanja, stil in emocije, se zdi, da imamo pred sabo zapeljivega športnika, ki dobro ve, da z drznim dizajnom in izrazitimi barvami karoserije izstopa iz povprečja. Njegova elegantna postava pooseblja živahno in športno vitalnost z velikim potencialom.
peugeot.si

07/2020
OLIMPIJSKE IGRE

Na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu bo šport povezal ne le Evropejce, temveč celoten svet. To japonsko velemesto bo že drugič gostilo poletne olimpijske igre; prvič jih je leta 1964, s čimer je postalo prvo mesto v Aziji, ki je dvakrat gostilo poletne igre. Na splošno bodo to že četrte olimpijske igre na Japonskem, saj sta Sapporo leta 1972 in Nagano 1998 gostila zimske olimpijske igre. Letos bodo predstavljene nove tekmovalne discipline, med njimi košarka 3×3, kolesarjenje v prostem slogu BMX, karate, športno plezanje in deskanje na rolkah, vrnila pa se bosta bejzbol in softbol.
olympic.org

KARAKTER ZMAGOVALCA

Kdor želi zmagati, mora vedno biti vsaj dva koraka pred zasledovalci, in prav to je uspelo novemu Peugeot 208, ki je prvi na trgu ponudil preprosto možnost izbire med bencinskim, dizelskim in električnim motorjem. Pri odločitvi za električno različico ni potreben noben kompromis. Udobje, prostornina, dizajn, oprema, asistenčni sistemi … vse je kot pri izvedenki z motorjem z notranjim zgorevanjem. Dodatno pa električni Peugeot e-208 ponuja živahno odzivnost in stimulativne užitke v vožnji v zavetju tišine in udobja, vse do 340 kilometrov dosega. peugeot.si

08/2020
MARS 2020

Misija roverja, imenovana Mars 2020, je del Nasinega programa za robotsko raziskovanje rdečega planeta. Ta misija obravnava visokoprioritetne znanstvene cilje za raziskovanje Marsa, med njimi ključna vprašanja o možnostih življenja na Marsu. Ponuja tudi priložnosti za zbiranje znanja in predstavitev tehnologij, ki se spopadajo z izzivi prihodnjih človeških odprav na Mars. Ti vključujejo testiranje metode za pridobivanje kisika iz marsovske atmosfere, prepoznavanje drugih virov (na primer podzemne vode), izboljšanje tehnik pristajanja in karakterizacijo vremenskih razmer, prahu in drugih možnih okoljskih razmer, ki bi lahko vplivale na bodoče astronavte, ki živijo in delajo na Marsu.
mars.nasa.gov

GLEDA V PRIHODNOST

Življenje v prihodnosti je za ljudi večna strast, ki nas spodbuja k inovacijam in razvoju. Prav ta strast je pripeljala do razvoja Peugeot i-Cockpit® v novem Peugeot 208. Na futuristični 3D-digitalni instrumentalni plošči se informacije projicirajo v obliki holograma. Prikaz je dinamičen, saj se podatki približujejo voznikovemu vidnemu polju glede na stopnjo pomembnosti ali nujnosti (varnost, navigacija, pomoč na cesti), s čimer se odzivnost skrajša za približno pol sekunde.
peugeot.si

10/2020
EXPO 2020

Jesen bomo nadaljevali v slogu dizajna, ko se bo oktobra v Dubaju začel EXPO 2020, katerega nosilna tema je Povezovanje idej za prihodnost. EXPO se bo raztezal na površini 438 hektarjev med mestoma Dubaj in Abu Dhabi. Osrednje prizorišče z imenom Al Wasl bodo obdajala tri velika tematska okrožja, vsako pa bo namenjeno eni izmed podtem – priložnost, mobilnost in trajnost.
expo.io

ULTRA POVEZLJIV

Ne le povezovanje idej za prihodnost, temveč tudi povezovanje pametnih telefonov v vozilu je nepogrešljiva funkcija našega vsakdana. Novi Peugeot 208 se z vašim pametnim telefonom poveže prek funkcije Mirror Screen, ki je združljiva s protokoli za vzpostavitev povezave MirrorLink™, Apple CarPlay™ in Android Auto™. V avtu je površina za indukcijsko polnjenje premišljeno umeščena na odlagalni prostor na sredinski konzoli, na voljo pa so lahko kar štirje priključki USB.
peugeot.si

12/2020
SONČNI MRK

Leto 2020 bo zaokrožil popolni sončni mrk, ki bo 12. decembra viden na jugozahodni polobli. Ta redki pojav nastane, ko Luna prečka črto med Zemljo in Soncem. Popolni mrk se zgodi, ko je Lunin navidezni premer večji kot Sončev, kar ovira prodiranje Sončeve svetlobe na Zemljo in dan spremeni v temo.

DRZEN PEČAT

Ljudje potrebujemo sončno svetlobo, ki nas napaja z energijo in skrbi za našo vitalnost. V nasprotju z nami pa avtomobilu poseben pečat daje nekoliko drugačna svetloba – žarometi. Novi Peugeot 208 se ponaša z žarometi s tehnologijo Full LED v obliki treh levjih krempljev in zoba. S tem se vozilo postavlja ob bok prihodnosti in vizionarskim voznikom.
peugeot.si

Na sliki je novi Peugeot e-208.
Na sliki je novi Peugeot e-208.

Dodatne Informacije

Več informacij:
peugeot.si

Vsebino omogoča Peugeot.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!