fbpx

Odprla se je neverjetna resnična hiša LEGO

Pri LEGU vas duhovito sprašujejo, kdaj ste se nazadnje igrali s 25 milijoni kock LEGO. No, odgovor je jasen. Ed Sheeran je o njej pel že pred šestimi leti, a najbrž ni vedel, da jo bo lahko doživel. Govorimo o hiši iz kock LEGO. Ne tisti, ki jo je sestavil že vsak otrok in jo podrl v pičlih nekaj sekundah. Govorimo o tisti, v katero lahko vstopite, se po njej sprehodite in v njej preživite popoldne z družino.

Hišo LEGO, ki so jo oblikovali v studiu Bjarke Ingels, so postavili, kot se spodobi, v rojstnem kraju kultnih kock, v danskem Billundu.


Morda boste razočarani, a hiše seveda niso postavili iz pravih kock. Jo pa sestavlja 21 ogromnih kubusov, ki tvorijo 3 nadstropja, na vrhu pa stoji še prava kocka LEGO keystone 2 x 4. V zgradbi se bo našlo kopico zabave in zanimivih izkušenj za vsakogar. Na voljo bodo obiski z vstopnico, pa tudi brezplačni, a bodo ti obiskovalci nekoliko prikrajšani za celotno izkušnjo. Hiša, v kateri je kar 25 milijonov kock, ima 2 razstavna prostora ter igralnice, od katerih vsaka nosi svojo barvo. Rdeča pomeni ustvarjalnost, modra ‘podžiga’ kognitivne sposobnosti, zelena socialne in rumena čustvene lastnosti.

Seveda se v hiši, ki ima kar 12.000 kvadratnih metrov površine, nahajajo tudi trgovina, 3 restavracije, konferenčne sobe in ogromno dvorišče. Tisti, ki vas pritegne zgodovina podjetja LEGO, boste tudi lahko prišli na svoj račun, prav tako bodo v glavni galeriji na ogled največje stvaritve iz sveta kock LEGO.

Pa saj Danska ni tako daleč, kajne? Konec koncev pričakujejo 250.000 obiskovalcev vsako leto, zakaj ne bi bili še mi med njimi?

Galerija: Odpira se hiša LEGO

Dodatne Informacije

Več informacij:
hegohouse.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.