fbpx

Olife Guesthouse: idilična počitniška hišica na Braču

Foto: olife.hr

Dobrodušnost Dalmatincev in njihove okusne kulinarične mojstrovine združuje prijetno gostišče na prekrasnem Braču - Olife Guesthouse.

Samo ime nastanitve izhaja iz tradicije oljke, ki je v Dalmaciji simbol miru in prijateljstva. Prav na tem temelji tudi filozofija gostišča Olife Guesthouse, ki si s svojo kulinarično ponudbo in gostoljubnostjo prizadeva, dalmatinski duh približati svojim gostom. Olife je namreč skovanka iz besed »oljka« in »life« (op. življenje), s poudarkom na zdravem sredozemskem življenjskem slogu.

Zapuščena dalmatinska hišica v Milni

Družinsko vodeni hotel tako teži k trajnosti in umirjenim počitnicam v zavetju prekrasnega dalmatinskega otoka Brača. Njegov lastnik je na zapuščeno dalmatinsko hišico v Milni naletel po naključju in jo obudil nazaj v življenje ter jo odprl za goste. Ti lahko izbirajo med široko ponudbo sob, ki se pohvalijo s prekrasnimi razgledi in sodobnim interjerjem. Nekatere so primerne tudi za družine, saj so v ta namen nekoliko večje in oblikovane po meri otrok.

Olife Guesthouse pa ni le klasičen družinski hotel, temveč prepriča tudi s svojo ponudbo. V sožitju z lokalnim prebivalstvom si namreč prizadeva za spodbujanje lokalne kulture in umetnosti. V sklopu hotela prirejajo številne delavnice, umeščene v Olife Atelier. Izbirate lahko tudi med dobrodelnimi bazarji, delavnicami slikanja, knjižnim klubom in tudi tečaji joge.  V sklopu hotela prirejajo tudi teden joge, namenjen vsem, ki bi se radi izučili tehnik starodavne vede.

Pred štirimi leti so hotelu dodali še restavracijo, ki se pohvali s širokim naborom lokalnih živil. Od lokalnega sira pa so morskih plodov, medtem ko sadje in zelenjava prihajata kar iz domačega vrta Olife. Ker lastniki prihajajo iz Avstrije, si prizadevajo za prvovrstno fuzijo kulinarike, ki jo sami opisujejo kot avstrijsko-bohemsko.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.