Ooho: namesto plastenke jedilna kroglica

Kroglice Ooho

Trajnostna oz. okolju prijaznejša embalaža je postala svetovni trend. Eno od podjetjih, ki stremi k ustvarjanju embalaže, ki ima čim manjši vpliv na okolje, je tudi britanski Skipping Rocks Lab, ki je izdelalo jedilne in razgradljive kroglice z vodo Ooho, ki bi lahko že kmalu nadomestile plastenke z vodo.

Večina embalaže predstavlja veliko breme za okolje. A ne embalaža londonsko podjetja Skipping Rocks Lab. To je izdelalo biorazgradljiv material (razgradi se v nekaj tednih), ki lahko zadržuje vodo, v obliki kroglice.

Izdelek testirajo tudi na tekaških maratonih.
Izdelek testirajo tudi na tekaških maratonih.

Enako pomembno je, da je cenejši od plastike in povrhu še užiten. Lahko bi bil zdravilo za tone in tone odpadne plastike, katere levji delež prispevajo plastenke.

PREBERITE ŠE: Steklenica za vino, s katere ne kaplja in curlja


Kroglice Ooho, kot so jih poimenovali, so iz kalcijevega klorida in izvlečkov rjavih alg. Proces izdelave se imenuje sferifikacija, zrasel pa je na zelniku kuharja Ferrana Adria. Kroglico lahko v celoti pojemo ali pa membrano le pregriznemo in izpljunemo. Membrano je moč obarvati in označiti, kar je pomemben podatek za prehrambno industrijo, ki lahko kroglico napolni s katerokoli tekočino, ne le vodo.

Prve korake je projekt napravil že leta 2014, zdaj pa s pomočjo platforme za množično financiranje Crowdcube suvereno koraka na trg. Del zbranega denarja bo namenjen izdelavi strojev, del pa nadaljnjemu razvoju materiala.

Galerija – jedilne vodne kroglice Ooho:

Dodatne Informacije

Več informacij:
skippingrockslab.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!