fbpx

Opel Insignia z novo oznako in še več ognja

Naslednica Opel Astre OPC se je nestrpno pričakovala, dobili pa smo veliko presenečenje. Namesto nabrite Astre, je Opel namreč predstavil učinkovitejšo, bolj natančno in bolj strupeno različico njihove večje limuzine Insignie. Ta bo od zdaj nosila oznako GSi.

Opel Insignia GSi se bo od Insignie Grand Sport ločila v dovolj podrobnostih, da boste lahko v trenutku vedeli, katera izmed njiju se je ravnokar peljala mimo vas. Športna različica bo imela spremenjeni dizajn, vzmetenje, zavore in še bolj dodelano notranjost. Na zunaj jo boste prepoznali po bolj agresivnih odbijačih, bleščečih 20-palčnih platiščih, športnimi stranskimi pragovi, rdeče pobarvanimi zavornimi čeljustmi in všečnemu zadnjemu spojlerju.

Opel trdi, da je Insignia GSi na Nürburgringu hitrejša od prejšnje generacije Insignie OPC, čeprav ima GSi namesto šestih “le” štiri valje. In lahko jim mirno verjamemo, saj ima štirivaljni turbo motor z dvema litroma prostornine kar 260 konjskih moči. Poleg tega je GSi za 160 kilogramov lažji od OPC-ja, ima nižje težišče in štirikolesni pogon, s tem pa več oprijema, kar zagotovo prispeva k boljšemu rezultatu na pisti. Govori se tudi o dizelski različici, ki naj bi bila na voljo v prihodnjem letu.

PREBERITE ŠE: OPEL INSIGNIA GRAND SPORT (2017): NAJLEPŠA INSIGNIA DO ZDAJ

V notranjosti bodo kraljevali športni usnjeni sedeži, ki bodo nudili tako udobje ob dolgih vožnjah kot tudi dober športni oprijem pri dinamični vožnji. Imeli bodo celo gretje, hlajenje in masažo, vsak izmed njih pa bo posebej izdelan za GSi-različico Insignie in bo tudi nosil izvezen GSi-emblem. V živo nam jo bodo prvič predstavili na frankfurtskem avtosalonu v sredini septembra. Če sklepamo po dizajnu aktualne Insignie, bo njena športna različica še večja paša za oči.

Galerija slik: Opel Insignia

Dodatne Informacije

Več informacij:
opel.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!