Oprah Winfrey: 7 knjig, ki mi pomagajo v najtežjih trenutkih

Oprah Winfrey vsako leto objavi seznam svojih najljubših knjig, ki takoj postanejo prodajne uspešnice. Letos pa se je Oprah odločila, da vse skupaj zapelje nekoliko drugače. Namesto da bi bralce usmerila k novim naslovom, priporoča 7 knjig, ki jih označuje kot "knjige, ki mi pomagajo".

Od poezije, zgodovinskih knjig in leposlovja, do duhovnosti in še več … Kar povezuje te knjige, je njihova moč, da motivirajo, poskrbijo za udobje in navdih, je zapisala Oprah na svojem Instagramu.

Tu je 7 knjig, ki ji vedno pomagajo!

Zdaj! Resnično tvoj je samo ta trenutek (The Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment)

Eckhart Tolle

“Eckhartovo knjigo hranim ob postelji. Mislim, da je to bistvo za poučevanje o duhovnosti. To je ena najdragocenejših knjig, kar sem jih kdaj prebrala,” je zapisala Oprah. Za potovanje v TA trenutek, bomo morali zapustiti svoj analitični um in njegov lažno ustvarjeni jaz, ego. Čeprav je potovanje zahtevno, Eckhart Tolle uporablja preprost jezik ter obliko vprašanj in odgovorov, da nam pokaže, kako utišati svoje misli in ustvariti osvobojeno življenje. Predajte se torej sedanjemu trenutku, kjer problemi ne obstajajo. Tukaj najdemo svoje veselje, sposobni smo sprejeti svoj pravi jaz in odkriti, da smo že popolni! Če smo sposobni biti popolnoma prisotni in narediti vsak korak v ZDAJ, se bomo odprli spreminjajoči se izkušnji knjige!

9,79 €

Salomonova pesem (Song of Solomon)

Toni Morrison

Salomonova pesem je delo izjemne lepote in moči, roman, katerega zgodba zajema obdoje med 30. in 60. leti prejšnjega stoletja v Ameriki. V njenem središču je Macon Dead Jr., sin bogatega temnopoltega lastnika nepremičnin, ki je bil vzgojen v čaščenje “belega sveta”. Macon o tiraniji bele družbe izve od svojega prijatelja Guitarja, čeprav ga bolj skrbi, kako bo zbežal od tiranije svojega očeta. Medtem ko se Guitar pridruži teroristični skupini revnih temnopoltih, Macon odide domov na jug, kamor ga zvabi zgodba o zakopanem družinskem zakladu. Njegovo potovanje vodi do odkritja nečesa dragocenejšega od zlata, njegove preteklosti. Toda resnica o njegovem poreklu in njegovem resničnem jazu se Maconu ne razkrije v celoti, dokler se on in Guitar ponovno ne srečata, tokrat v močnem in smrtonosnem obračunu.
9,57 €

The Soul of America

Jon Meacham

S pulitzerjem nagrajeni avtor Jon Meacham nam pomaga razumeti sedanji trenutek v ameriški politiki in življenju tako, da se ozre na kritične trenutke v njihovi zgodovini, ko je upanjem premagalo delitev in strah. Pokaže, kako je tisto, kar je Abraham Lincoln imenoval “boljši angeli naše narave” že večkrat zmagalo. Piše o državljanski vojni, obnovi in rojstvu negacijske ideologije Lost Cause; odzivu na priseljence v prvi svetovni vojni in oživitvi Ku Klux Klana v dvajsetih letih prejšnjega stoletja; boju za pravice žensk; demagogiji Hueya Longa in duhovnika Coughlina ter odboru Naprej Amerika (America First) v letih pred drugo svetovno vojno; protikomunističnem lovu na čarovnice, ki ga je vodil senator Joseph McCarthy in križarskem pohodu Lyndona Johnsona proti Jimu Crowu. Vsako od teh dramatičnih ur v ameriški zgodovini je oblikovalo tekmovanje, ki je državo vodilo k temu, da se je namesto nazaj raje ozirala naprej, da bi utrdila upanje nad strahom – boj, ki traja še danes.
16,90 €

Devotions: The Selected Poems of Mary Oliver

Mary Oliver

S pulitzerjem nagrajena pesnica Mary Oliver predstavlja izbor svojega najboljšega dela v zbirki, ki obsega več kot pet desetletij njene cenjene literarne kariere. Mary Oliver se je skozi svojo slavno kariero s svojimi briljantno oblikovanimi verzi, ki so razkrivali njeno ljubezen do fizičnega sveta in močne vezi, ki povezujejo vse živo, dotaknila neštetih bralcev. V zbrki z več kot 200 pesmimi sta skrbno uglašeni njena prva pesniška zbirka No Voyage and Other Poems, ki je izšla leta 1963 in pa njena najnovejša zbirka Felicity, ki je izšla leta 2015. To brezčasno delo, ki ga je Oliverjeva uredila sama, priljubljeno pesnico predstavi v najboljši luči. Na teh straneh nam namreč ponuja izjemno in neprecenljivo zbirko svojih strastnih, zaznavnih in zelo dragocenih opazovanj naravnega sveta.
15,49 €

The Fire Next Time

James Baldwin

Ameriška prodajna uspešnica, ki se je prvič pojavila leta 1963, je spodbudila narod in dala strasten glas nastajajočemu gibanju za državljanske pravice ter še danes osvetljuje pot do razumevanja rase v Ameriki. Knjiga je hkrati močna evokacija zgodnjega življenja Jamesa Baldwina v Harlemu ter skrb vzbujajoče preučevanje posledic rasne nepravičnosti, kot tudi močno osebno in provokativno delo ikoničnega avtorja knjig If Beale Street Could Talk in Go Tell It on the Mountain. Sestavljeno je iz dveh “pisem”, napisanih ob stoletnici razglasitve emancipacije, ki spodbujata Američane, tako temnopolte kot belopolte, da napadejo strašno zapuščino rasizma. The New York Times Book Review knjigo opisuje kot “pridigo, ultimat, izpoved, izjavo, oporoko in kroniko … vse predstavljeno v srhljivi, briljantni prozi”.
10,49 €

Between the World and Me

Ta-Nehisi Coates

V prodornem delu, ki se vrti okoli enega od največjih vprašanj o ameriški zgodovini in idealih ter okoli najbolj intimnih skrbi, ki jih ima oče za sina, Ta-Nehisi Coates ponudi nov okvir za razumevanje zgodovine in trenutne krize ameriškega naroda. Američani so zgradili imperij na ideje “rase”, laži, ki škodi vsem nam, vendar najbolj temnopoltim ženskam in moškim, nekoč izkoriščenim s suženjstvom, segregacijo, danes pa jim grozijo z zapori in jih morijo. Kako je živeti v koži temnopoltega človeka in najti način življenja? In kako lahko vsi pošteno obračunamo s to preobremenjujočo zgodovino in se osvobodimo njenega bremena? Med svetom in nami je poskus Ta-Nehisija Coatesa, da odgovori na ta vprašanja v pismu svojemu mladoletnemu sinu. Coates deli s sinom – in bralci – zgodbo o svojem prebujanju v resnico o poslanstvu na tem svetu skozi serijo razodevajočih se izkušenj – od univerze Howard do bojišč državljanske vojne, od južne strani Chicaga do Pariza, od njegovega doma iz otroštva do dnevnih sob mater, katerih življenja otrok so bila vzeta kot “ameriški plen”. Zgodba, čudovito tkana iz osebne pripovedi, preoblikovane zgodovine in sveže, s čustvi nabite reportaže, jasno osvetljuje preteklost, se osupljivo sooča z našo sedanjostjo in ponuja transcendentno vizijo poti naprej!
8,79 €

When the Light of the World Was Subdued, Our Songs Came Through

Joy Harjo

Nagrajena ameriška pesnica Joy Harjo je zbrala več kot 160 pesnikov, ki predstavljajo skoraj 100 avtohtonih narodov v prvo obsežno antologijo staroselske poezije. V tej znameniti antologiji se slavijo prebivalci Severne Amerike, prvi pesniki te države, katerih literarna tradicija sega že stoletja nazaj. Knjiga se odpre z dobitnikom pulitzerjeve nagrade N. Scottom Momadayjem in vsebuje uvode sodelujočih urednikov, ki predstavljajo pet geografsko organiziranih odsekov. Vsak se začne s pesmijo iz tradicionalne ljudske literature in zaključi z nastajajočimi pesniki, od Eleazarja, študenta na Harvardu iz 17. stoletja, do Jakea Skeetsa, mladega navahostkega pesnika, rojenega 1991, vključno s priznanimi pesniki, kot so Luci Tapahanso, Natalie Diaz, Layli Long Soldier in Ray Young Bear.
17,99 €

Nakup brez DDV-ja na Amazon Business

Knjige, predstavljene v tem zapisu, lahko na Amazon.de kupite brez davka na dodano vrednost, če se na Amazonu registrirate kot poslovni uporabnik in ste v Sloveniji davčni zavezanec za DDV.
REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
50+ najboljših knjig, ki jih postavite na ogled na klubski mizici