5 enostavnih vaj za oblikovan in vitkejši pas: potrebujete le 5 minut na dan

Zadnjič posodobljeno: :

5 vaj in 5 minut – to je čudež za vaš pas!

Če sanjate o lepo oblikovanem in vitkem pasu, je pomembno, da imate zdravo prehrano, aktiven življenjski slog in pravilno fizično aktivnost, torej da izvajate prave vaje.

Pred vami je nekaj vaj, ki vam lahko pomagajo zmanjšati pas za nekaj centimetrov. Če boste te vaje izvajali vsak dan po nekaj minut, boste kmalu opazili, da pas postaja vitkejši, enako velja za spodnji del trebuha. Pa začnimo!

Vitek pas ne pride sam od sebe!

1. Poravnajte hrbet, ramena povlecite nazaj, trebuh povlecite noter, medenico pa potisnite naprej. Roki sklenite na hrbtu in jih odmaknite od telesa. Čim bolj se nagnite v desno in nato telo v nežnih intervalih nagibajte v desno. Glejte pred sebe in držite glavo pokonci. Vajo nekajkrat ponovite, enako naredite tudi za levo stran. Čutiti bi morali, kako se stranske trebušne mišice zategujejo.

2. Dvignite roke nad glavo in povežite dlani. Nagnite se pred sebe, tako da naredite pravi kot. Poglejte naravnost in bodite v tem položaju 10 sekund, nato pa začnite z intervali rahlega nagibanja najprej, medtem ko se postopoma vračate v pokončni položaj.

3. Desno roko položite na hrbet in se nagnite v levo. Glava naj sledi gibanju roke. Boki naj mirujejo. Nežno se nagibajte v levo 10 sekund, potem pa enako ponovite z levo roko in se nagibajte v desno.

4. Desno nogo postavite naprej in naredite izpadni korak, ne da bi kolena spustili na tla. Teža naj bo na peti. V položaju ostanite približno 10 sekund, nato ponovite isto z levo nogo.

K vitkejšemu pasu lahko pomaga tudi izpadni korak.

5. Premaknite desno nogo nazaj in se povzpnite na prste, kamor prenesete vso težo. Začutili boste rahlo napetost v stegnih in na desni strani trupa. Če ne čutite ničesar, to pomeni, da ste stopalo desne noge postaviti predaleč nazaj, zato ga bolj približajte telesu, dokler ne začutite zategovanja. Pozo držite 10 minut in ponovite z levo nogo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše moške superge za tek 2021