Osebnost leta 2020 po izboru revije TIME

Zadnjič posodobljeno: :

Revija TIME vsak december od leta davnega 1927 izbira najvplivnejšo osebo leta. Letos pa tega priznanja ni prejela le ena, ampak dve osebi. Osebnosti leta revije TIME za leto 2020 sta ameriška politika Joe Biden in Kamala Harris.

Joe Biden je zmagal na ameriških predsedniških volitvah z nekaj več kot 81 milijoni glasov, Harrisova pa bo njegova podpredsednica v Beli hiši. Zaradi svojih nazorov in sporočil ter načina pozitivne komunikacije, sta bila izbrana za “osebnost leta”.

Jason Seiler/TIME

Revija TIME je izbrala tudi športnika leta, ki je po njihovem mnenju 35-letni košarkar LeBron James, član Los Angeles Lakersov, ki je leta 2020 s to ekipo osvojil naslov prvaka NBA. Izbran je bil za najkoristnejšega igralca v zadnji seriji tega tekmovanja.

V svetu zabavništva, se je TIME odločil pokloniti korejski pop skupini BTS. Ta skupina je že zdavnaj prestopila meje Južne Koreje in drugih vzhodnoazijskih držav, danes pa jo z veseljem poslušajo po vseh delih sveta.

Eric Juan, človek, ki stoji za aplikacijo Zoom, je bil razglašen za poslovneža leta, revija TIME pa je izkoristila priložnost, da se je zahvalila zdravniku dr. Anthonyju Fauciju, ki je vodja ameriškega kriznega kriznega štaba za COVID-19, pa tudi afroameriškim aktivistom, ki so se borili za izboljšanje položaja svoje rase v ZDA.

Dodatne Informacije

time.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!