fbpx

Ostali boste lačni: v tem času ne smete naročiti pice!

Ostali boste lačni: v tem času ne smete naročiti pice!

Želodec vam kruli, spreminjate se v živčno razvalino, nestrpno čakate na naročeno pico, a dostave še kar ni. Verjetno ste oddali naročilo ob napačnem času.

Po dolgem delovnem dnevu prispete domov in ste lačni kot volk. Zadnja stvar, ki bi jo radi počeli, je kuhanje, zato naročite hrano. A ravno takrat, ko je lakota najhujša, je prihod hrane na vaš dom najpočasnejši. Znanstveniki odkrivajo, da je za to kriva napačna ura, ob kateri ste naročili pico.

Znanstveniki odkrivajo, da obstaja čas, ko ne smete naročiti pico.
Znanstveniki odkrivajo, da obstaja čas, ko ne smete naročiti pico.

Raziskovalci z Univerze v Aberdeenu so študirali vzorce naročanja hrane na spletu v Veliki Britaniji, Združenih državah Amerike, Kanadi, Avstraliji in Indiji ‒ ugotovili so, da sta v vseh državah najbolj neugodna časa za naročanje hitre hrane ob 19.00 in 2.00.

Ob 19.00 in 2.00 ni primeren čas za naročanje hrane.
Ob 19.00 in 2.00 ni primeren čas za naročanje hrane.

Smiselno je, da pice ne smete naročati ob sedmi uri uvečer, saj takrat ljudje hodijo domov z dela. Konica ob dveh zjutraj pa je izjemno zanimiva. Raziskovalci pravijo, da ob tej uri ljudje prihajajo z zabav in hrepenijo po prigrizku. A to ni glavni razlog, zakaj je takrat večji promet.

Pozni prigrizki so namreč pokazatelj, kako se je spremenila človekova biološka ura zaradi interneta. Potreba po energetskem ravnotežju se je namreč premaknila v pozen večerni čas, ko ljudje pozno v noč surfajo po spletu, so lačni in ob 2.00 tudi naročajo hitro hrano. Jo tudi vi?

Dodatne Informacije

Več informacij:
rsos.royalsocietypublishing.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!